Πέμπτη 27 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Ανάγκη αλληλεγγύης και αποκάλυψης της αλήθειας

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε χτες στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Μαρουάν Αμπντελχαμίντ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στις εκλογές και την εκλογή της νέας παλαιστινιακής ηγεσίας και του νέου Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και ζήτησε από τον πρέσβη να μεταφέρει τους χαιρετισμούς και τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δύσκολο έργο της. Αναφέρθηκε, επίσης, στο διαρκές ενδιαφέρον του ΚΚΕ και την αλληλεγγύη των κομμουνιστών της Ελλάδας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για την επιβίωσή του, την ανεξαρτησία του και την απόκτηση του δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα να δυναμώσει η συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό και η αντιμετώπιση μιας προπαγάνδας που κατευθύνεται από την κυβέρνηση του Ισραήλ και τις ΗΠΑ και κύριο στόχο έχει να πείσει για κάποια αλλαγή στάσης απέναντι στην πάλη των Παλαιστινίων για ανεξαρτησία και να ωραιοποιήσει μια πολιτική, που συνεχίζει την οικοδόμηση του τείχους αποκλεισμού, την απαλλοτρίωση παλαιστινιακών περιουσιών, το γκρέμισμα σπιτιών, τους αποκλεισμούς.

Η Αλέκα Παπαρήγα κατέληξε, τονίζοντας πως η λύση του Παλαιστινιακού θα είναι μια μεγάλη νίκη του παλαιστινιακού λαού με διεθνή απήχηση και σημασία.

Ο Μαρουάν Αμπντελχαμίντ ευχαρίστησε την ΓΓ για τη συμπαράσταση, την αλληλεγγύη και τις δραστηριότητες του ΚΚΕ στην παλαιστινιακή υπόθεση και ενημέρωσε για την εκλογή της νέας παλαιστινιακής ηγεσίας και την πολιτική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα για τη δικαίωση των αγώνων του παλαιστινιακού λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσκεψη της Ομάδας Φιλίας της Βουλής στην παλαιστινιακή πρεσβεία (2014-07-23 00:00:00.0)
Δήλωση του Παλαιστίνιου Πρέσβη (2014-07-18 00:00:00.0)
Από το διεθνή χώρο (2005-05-26 00:00:00.0)
Ευθύνη μας η αλληλεγγύη (2003-09-13 00:00:00.0)
Πρόκειται για μια εξωτερική επίθεση (2002-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ