Τρίτη 1 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματικές «ραντζομαχίες»

Σε δικομματικές «ραντζομαχίες» στη Βουλή στο όνομα του «κοσμάκη» επιδίδονται το τελευταίο διάστημα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στα πλαίσια αυτά χτες 28 βουλευτές του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν πολυσέλιδη Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας, Ν. Κακλαμάνη, με την οποία - εν μέσω αντιπολιτευτικών κορονών - κατακεραυνώνουν την απόφαση του υπουργείου Υγείας για την αλλαγή του συστήματος εφημεριών του Λεκανοπεδίου.

Οι βουλευτές, μάλιστα, εμφανιζόμενοι ως τιμητές του ΕΣΥ, χαρακτηρίζουν τα προβλήματα, που προέκυψαν από το νέο σύστημα, κορυφή του παγόβουνου και κατηγορούν την κυβέρνηση για «συνειδητή υποβάθμιση, απαξίωση του ΕΣΥ και σταδιακή και μεθοδευμένη εκχώρηση θεραπευτικού έργου από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα»!

Η αδιαντροπιά τους δεν έχει όρια! Πράγματι, τα δυο κόμματα διαγκωνίζονται... αλλά για το ποιος θα αποδειχτεί πιο άξιος υποστηριχτής των συμφερόντων των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Υγεία! Χτες, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την παράδοση περισσότερων από 2.000 κλινών των δημοσίων νοσοκομείων σε ελληνικές και ξένες ασφαλιστικές εταιρίες. Το νόμο 2071, που επιτρέπει τη σύναψη των συμφωνιών για την εκχώρηση των κλινών των νοσοκομείων, ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ το 1992 επί υπουργίας Γ. Σούρλα. Και τον διατήρησαν και επεξέτειναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με δυο νόμους: τον 2519/97 επί υπουργίας Κ. Γείτονα και τον 2889/2001 επί Α. Παπαδόπουλου.

Για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι ξεκάθαρο ότι πέρα από τους όποιους δικομματικούς καβγάδες, είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που οδηγούν στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και συρρίκνωση το δημόσιο σύστημα Υγείας, εξαναγκάζοντας τη λαϊκή οικογένεια να πληρώνει από την τσέπη της το 45% των συνολικών δαπανών για την Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ