Τρίτη 1 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ

ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: «Ο κ. Δασκαλόπουλος (σσ ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ) φέρεται να διατηρεί καλές προσωπικές σχέσεις με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ και να τάσσεται περισσότερο υπέρ κοινών πρωτοβουλιών των οικονομικών και κοινωνικών φορέων και οργανώσεων συμπεριλαμβανομένων μη κυβερνητικών οργανώσεων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών. Πρεσβεύει όπως λένε φίλοι του την "ανοιχτή κοινωνία"» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

ΠΡΟΩΡΕΣ: «Οι ευρωπαϊκές πιέσεις και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών για αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με αύξηση του εργασιακού βίου βρίσκουν σκεπτική την Αθήνα και "αναχαιτίζονται" ως πρόωρες» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΩΡΙΜΕΣ: «Ο κ. Αλογοσκούφης θέλει να στηριχτεί στον ιδιωτικό τομέα και στις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία που θα τον ευνοούν. Εργαλείο γι' αυτό θα είναι οπωσδήποτε η μείωση του ασφαλιστικού κόστους εργασίας για τις επιχειρήσεις, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί ή μέσω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, ή με την ενίσχυση των ευέλικτων μορφών εργασίας (μερική απασχόληση, ενοικίαση εργαζομένων κλπ)» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

ΕΚΡΗΞΕΙΣ: «Οταν υπάρχει κάποια μορφή ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, η φτώχεια μπορεί να γίνει και ανεκτή. Οταν αυτή η ελπίδα υποκαθίσταται από τη βεβαιότητα πως το αύριο θα είναι χειρότερο, η φτώχεια οδηγεί σε απόγνωση. Και κατά συνέπεια σε κοινωνικές εκρήξεις» (ο Γ. Χαρβαλιάς στο ΕΘΝΟΣ).

ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗ: «Ολα δείχνουν ότι η κυβέρνηση σκόπιμα καλλιέργησε αυτή τη σύγχυση (για το ΦΠΑ) που έχει αναστατώσει την αγορά ακινήτων. Αφού οι αυξημένες μεταβιβάσεις συνεπάγονται και αυξημένες αποδόσεις φόρου στα κρατικά ταμεία» (το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΕΚ: «Η επίθεση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και προσωπικά στον Πάνο Παναγιωτόπουλο, όπως λέγεται, έχει αφορμή το σταμάτημα κάποιων που λυμαίνονταν κατά εργολαβία τα επιμορφωτικά προγράμματα του ΟΑΕΔ, ασχέτως αν η κύρια εργασία των συγκεκριμένων επιχειρηματιών δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο» (το σχόλιο στη ΧΩΡΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ (2009-01-20 00:00:00.0)
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ (2005-11-15 00:00:00.0)
ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ «ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» (2005-06-29 00:00:00.0)
Μαζί με τους εργαζόμενους (2003-05-27 00:00:00.0)
Παραπλανούν με το δημογραφικό... (2002-02-03 00:00:00.0)
Κερκόπορτα για την κατάργηση των εργασιακών κατακτήσεων (1998-07-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ