Τρίτη 20 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ: «Η "θεραπεία - σοκ" των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόστηκε για την παλινόρθωση του καπιταλισμού στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Η πείνα, η κοινωνική καταβαράθρωση λόγω των εκατομμυρίων απολύσεων και η κατάρρευση του συστήματος Υγείας οδήγησαν σε τρία εκατομμύρια πρόωρους θανάτους εργαζομένων, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα εκατομμύριο αποδίδεται ευθέως στις ιδιωτικοποιήσεις» (συμπεράσματα μελέτης για την πρώην ΕΣΣΔ που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «Λάνσετ» / ΕΘΝΟΣ).

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΦΤΙΑΣΙΔΩΝΕΤΑΙ: «Τον Ιούνιο η Ευρώπη πρέπει να στείλει μήνυμα πολιτικής αλλαγής εφάμιλλο με αυτό που έστειλε η Αμερική με την εκλογή Ομπάμα. Συνεπώς οι ευρωεκλογές αποτελούν ορόσημο για τη μελλοντική πορεία της χώρας και της Ευρώπης συνολικότερα, όχι απλά για το κόμμα μου» (ο Μ. Χρυσοχοΐδης στα ΝΕΑ).

ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: «Πονοκέφαλο προκαλούν στη Χαριλάου Τρικούπη οι εκτιμήσεις του κ. Πάγκαλου ότι στη μελλοντική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αξιοποιηθούν εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, ή στελέχη που προέρχονται από το χώρο της κεντροδεξιάς» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ: «Η αριστερά θα πρέπει να αναζητήσει και να προτείνει "μη ρεφορμιστικές μεταρρυθμίσεις" (...) Η θέσπιση ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στο όριο της απόλυτης φτώχειας στην κατεύθυνση της αποεμπορευματοποίησης της εργασιακής δύναμης δικαιολογείται απόλυτα (...) Πρέπει να είναι φανερό ότι (...) τα όποια ευνοϊκά μέτρα για την εργατική τάξη και τα άλλα κοινωνικά στρώματα αναγκαστικά θα λειτουργήσουν σε βάρος της κερδοφορίας του κεφαλαίου» (από τα 9 σημεία του ΣΥΝ «για το κράτος πρόνοιας στον καπιταλισμό» / ΑΥΓΗ).

ΜΕ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ: «Οι δυνάμεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ περνούν σε "συντονισμένη αντεπίθεση"» (η διακήρυξη στην ΑΥΓΗ).

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥΣ: «Οι διαδηλωτές του ΚΚΕ δε φροντίζουν για την περιφρούρηση των συγκεντρώσεων, αλλά φροντίζουν για το τομάρι τους» (η πρακτική της «αντεπίθεσης» διατυπωμένη με την αρμόζουσα χυδαιότητα από τον Μ. Γλέζο / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ταξικός συναγερμός παντού!(2012-01-10 00:00:00.0)
«Αυγή» και ΣΥΝ ήθελαν κι άλλες αποφάσεις...(2011-08-18 00:00:00.0)
Οταν εκπέμπουν οι δορυφόροι του ΠΑΣΟΚ...(2010-09-15 00:00:00.0)
Η αφερεγγυότητα σ' όλο της το μεγαλείο(2009-09-20 00:00:00.0)
Αδιάβαστοι ή αγράμματοι οι της «Αυγής»;(2009-03-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2005-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ