Τρίτη 20 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Μουντζουρωμένο» το ... «λευκό χαρτί»

Λέξη τη λέξη «μουντζουρώνεται» το υποτιθέμενο «λευκό χαρτί» του πολυδιαφημισμένου «διαλόγου» του υπουργείου Παιδείας για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Μετά τη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Α. Σπηλιωτόπουλου με την πρώην υπουργό Μ. Γιαννάκου, προέκυψε:

Πρώτον ότι το «έργο» και οι «μεταρρυθμίσεις» που έχει προωθήσει μέχρι τώρα η κυβέρνηση παραμένουν και επεκτείνονται. Αρα η φιλοσοφία της όποιας αλλαγής στο εξεταστικό θα υπακούει στην ίδια πολιτική που θέλει σχολείο και πανεπιστήμιο να λειτουργούν ανταποδοτικά ως επιχείρήσεις, να χρυσοπληρώνουν οι γονείς και να αλωνίζουν οι επιχειρηματίες...

Δεύτερον, ότι οι εξετάσεις δεν καταργούνται, όπως παραπλανητικά ισχυρίζονται κάποιοι κύκλοι, αλλά θα αποδεσμευτεί το λύκειο από αυτές. Αυτό δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση κατάργηση των φροντιστηρίων, ούτε εξασφάλιση μιας καλύτερης προοπτικής σπουδών και, παραπέρα, προοπτικής εργασίας για τους νέους.

Τρίτον, ότι η προεργασία που έχει γίνει από την επιτροπή σοφών του ΕΣΥΠ είναι σε ισχύ και ότι θα αντιγραφούν «καλές πρακτικές» από άλλες χώρες. Δηλαδή, θα συζητήσουμε πώς θα καμουφλάρουμε καλύτερα την ταξική επιλογή...

Τα παραπάνω κάθε άλλο παρά λευκό χαρτί αποτελούν για το «διάλογο». Αντιθέτως ξεκαθαρίζουν ότι θα διατηρηθούν όλα τα αρνητικά στοιχεία της ταξικής επιλογής για το ποιο παιδί θα συνεχίζει και ποιο όχι τις σπουδές του στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Οσο για τα παιδιά που δε θα φτάνουν στα ΑΕΙ, ο δρόμος παραμένει ο ίδιος με σήμερα: Χαμηλού επιπέδου ακριβοπληρωμένη κατάρτιση σε ΙΕΚ και διάφορα άλλα μαγαζιά κατάρτισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ