Τρίτη 20 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μονόδρομοι... .

«Τέτοια φαινόμενα θα χτυπιούνται αλύπητα», δήλωσε χτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αφορμή την παραπομπή 30 γιατρών του Γενικού Κρατικού Αθήνας στον εισαγγελέα και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της υπηρεσίας τους.

Την παραπομπή των γιατρών έκανε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, μετά από έρευνα πέντε μηνών, «η οποία δρομολογήθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και εν γνώσει του Υπουργείου Υγείας». Η έρευνα, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», αφορούσε ως επί το πλείστον επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής που έκαναν οι 30 γιατροί στο Κρατικό της Αθήνας με πλαστά παραπεμπτικά και εξετάσεις σε «γνωστούς τους ασθενείς» και χαρακτηρίζοντάς τους ως «επείγοντα περιστατικά».

Κανείς δεν έχει αντίρρηση ότι σε τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή, όπως δήλωσε και ο υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας ο ίδιος, ταυτόχρονα, ότι ο «δρόμος της εξυγίανσης και της διαφάνειας είναι μονόδρομος».

Φοβόμαστε όμως ότι τέτοια φαινόμενα είναι δύσκολο να εξαλειφθούν καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ - όπως παλιότερα του ΠΑΣΟΚ - κινείται στο μονόδρομο της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών υγείας με δυσβάσταχτα χαράτσια και προσβλητικές συμπεριφορές για τα λαϊκά στρώματα στην ώρα της ανάγκης. Αυτές οι πολιτικές μετατρέπουν το αγαθό της υγείας επικερδές εμπόρευμα και αποτελούν τα εκτροφεία τέτοιων φαινομένων, που δεν εξορκίζονται με «διαφάνειες» και με λόγια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ