Τετάρτη 29 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ «ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ: «Ολο το ασφαλιστικό σύστημα είναι προβληματικό, ο νόμος Ρέππα δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα. Πρέπει να ανοίξουμε τη συζήτηση για να γίνει μια πραγματική μεταρρύθμιση σε βάθος χρόνου με τρόπο που να μην επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που δεν αντιμετωπίζεται με αποσπασματικές τροπολογίες» (ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης / «ΤΟ ΒΗΜΑ»).

ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟ: «Ο Εθνικός Διάλογος για το Ασφαλιστικό πρέπει να έχει ως στόχο τη διαμόρφωση των όρων για την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς κατώτατης σύνταξης, η οποία θα συμπληρώνεται από μια σειρά από άλλα αγαθά και υπηρεσίες» (το απόσπασμα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ενταξη / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

ΟΛΑ ΛΑΣΤΙΧΟ: «Στην ουσία η κυβέρνηση αμέσως μετά την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας για το ασφαλιστικό των τραπεζών και παράλληλα με τις αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων, θα ανοίξει και το εργασιακό μέτωπο. Με το πρόσχημα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της μείωσης της ανεργίας σχεδιάζει σαρωτικές αλλαγές που οδηγούν στην υιοθέτηση του "ωραρίου λάστιχου". Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις η ημερήσια απασχόληση θα κυμαίνεται από 6 έως 12 ώρες (θα καταβάλλεται μόνο το ημερομίσθιο που αντιστοιχεί στο 8ωρο). Στις επιχειρήσεις που εφαρμόζεται η διευθέτηση θα παίρνουν έξτρα άδεια ή ρεπό. Προϋπόθεση είναι ο συνολικός χρόνος απασχόλησης των εργαζομένων να μην υπερβαίνει τις 1.800 ώρες τον χρόνο» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ: «Η πείρα έχει αποδείξει ότι μεταρρυθμίσεις χωρίς κοινωνική και πολιτική συναίνεση δεν έχουν καμία πιθανότητα επιτυχίας. Αντίθετα ενοχοποιούν και απαξιώνουν τις διαρθρωτικές αλλαγές» (από το κύριο άρθρο στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ: «Ακόμα και αν υπάρξει η ανάγκη μέτρων με κοινωνικό κόστος, αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς μια συνολική επανεξέταση των ασφαλιστικών παροχών - βλέπε συντάξεις πείνας - αλλά και των εναλλακτικών δυνατοτήτων που παρέχονται στους ασφαλισμένους» (από το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: «Με απεργία σκοπεύει να απαντήσει το συνδικαλιστικό κίνημα στα κυβερνητικά σχέδια για επέκταση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας. Η ΓΣΕΕ προειδοποιεί πως η καθιέρωση του ελαστικού οκταώρου αποτελεί αιτία πολέμου και συνδέει τις αλλαγές στις υπερωρίες με το σπάσιμο του 40ωρου» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικυρώθηκε η τροπολογία για τον υπολογισμό των μειωμένων συντάξεων (2017-03-10 00:00:00.0)
ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΤΟΧΟ (2010-07-21 00:00:00.0)
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΖ ΦΕΡΕΤΖΕ (2008-01-04 00:00:00.0)
ΠΙΟ ΦΤΗΝΗ, ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΙΑ (2005-04-26 00:00:00.0)
Αυταπάτες... (2002-06-22 00:00:00.0)
«Βελτίωση» το 11ωρο! (2000-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ