Τετάρτη 29 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια στρατηγική, απλά αλλάζουν ρόλους

Σε συγκέντρωση στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης μίλησε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Οι μάσκες έπεσαν. Κανένας δεν πείθεται από τη ρητορική "σύγκρουση" ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κανέναν δεν μπορούν να κοροϊδέψουν, γιατί τα μέτρα που παίρνουν αφαιρούν κατακτήσεις και ισχυροποιούν τις δυνάμεις των μονοπωλίων. Είναι σε όλους φανερό ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια στρατηγική, απλά αλλάζουν ρόλους».

Αυτά υπογράμμισε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν προχτές στον Εύοσμο οι Αχτίδες Δυτικής και Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

«Δεν είναι σωστό αυτό που ισχυρίζεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι η ΝΔ δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει σχέδιο, συνέχισε. Απλώς το ΠΑΣΟΚ δε λέει την αλήθεια ότι η πολιτική της ΝΔ υπηρετεί τα ίδια συμφέροντα που υπηρετούσε το ΠΑΣΟΚ, ότι υλοποιεί τη στρατηγική της Λισαβόνας με την οποία είχε συμφωνήσει και το ΠΑΣΟΚ όπως και ο ΣΥΝ, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να προτείνει καμιά διαφορετική εναλλακτική πολιτική.

Η ΝΔ είναι συνεπής στο πρόγραμμά της και στο χαρακτήρα της ως κόμμα του μεγάλου κεφαλαίου».

Στη συνέχεια, ο ομιλητής σημείωσε ότι το δικαίωμα στο όνειρο, για μια καλύτερη ζωή, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να το εξασφαλίσουν, στηρίζοντας πότε τη ΝΔ και πότε το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους που ψηφίζουν τα δύο αυτά κόμματα να τα εγκαταλείψουν μαζικά.

«Αυτό που επιτάσσουν οι καιροί σήμερα είναι ότι απέναντι στη συνολική επίθεση κεφαλαίου και πολιτικών εκφραστών του απαιτείται συνολική αντιπαράθεση στις επιλογές τους. Οι πολιτικές της ρήξης και των ανατροπών απαιτούν σαφή φιλολαϊκό προσανατολισμό.

Απαιτούν οικονομία προσανατολισμένη να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί αν η οικονομία δεν είναι φιλολαϊκή (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για να ασκηθεί) θα είναι φιλελεύθερη - νεοφιλελεύθερη, όπως τη θέλουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, και τα βάσανα θα συνεχίζονται. Φαίνονται παντοδύναμοι μα δεν είναι. Με τη συντονισμένη πάλη μας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο να τους αντιμετωπίσουμε, να τους εμποδίσουμε, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις, να τους ανατρέψουμε», επισήμανε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Στην αρχή της εκδήλωσης χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους ο Αρσένης Τσιριγώτης, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Αχτίδας Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΘ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ