Τετάρτη 29 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Πληρωμένη ευρωπροπαγάνδα

Ανακοίνωση της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ

Παρά το ότι ο λαός της Λέσβου τους γυρίζει την πλάτη, οι εντεταλμένοι της Ευρωένωσης και τα όργανά τους, επιμένουν να προκαλούν τους εργαζόμενους, οργανώνοντας ευρω-ημερίδες για να «πλασάρουν» το ευρωενωσιακό τους όραμα που ξεφτίζει. Ετσι, στη Μυτιλήνη, το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής(ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), με το αζημίωτο των κονδυλίων της ΕΕ, προφανώς, οργανώνουν συζητήσεις για τον εξωραϊσμό της ιμπεριαλιστικής ΕΕ του κεφαλαίου. Με αφορμή αυτή την ημερίδα, με σχετικό δελτίο Τύπου, η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

«Θέλουν, λένε, «να ενημερώνουν τον πληθυσμό της Λέσβου που δε λαμβάνει επαρκή ενημέρωση», σε θέματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης!! Μετά την επικύρωση του «Ευρωσυντάγματος» στη Βουλή χωρίς δημοψήφισμα! Μετά το ΟΧΙ σε Γαλλία και Ολλανδία. Μετά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θα ψήφιζε ΟΧΙ εάν γινόταν δημοψήφισμα.

Κι έρχονται, για πολλοστή φορά, στη Μυτιλήνη με Ημερίδα για το «Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και το μέλλον της Ευρώπης»!! Μετά την παταγώδη αποτυχία προηγούμενης Ημερίδας που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Μετά την ωμή πρόκληση της εμφάνισης του «ευρωλεωφορείου» στην πλατεία Σαπφούς, αλλά και της πρέπουσας υποδοχής που έτυχε.

Και καλά οι καθηγητάδες εξ Αθηνών τη δουλιά τους κάνουν. Με το αζημίωτο. Κάποιοι, όμως, τοπικοί φορείς (Επιμελητήριο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ιατρικός Σύλλογος, Δικηγορικός Σύλλογος, Εμπορικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος, Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λέσβου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μυτιλήνης, Ιστορικό Αρχείο Αιγαίου), που καλούν το λεσβιακό λαό να παρακολουθήσει την πληρωμένη, από την ΕΕ, ημερίδα;

Η άρνηση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα -όπως και άλλων κυβερνήσεων χωρών - μελών της ΕΕ, δείχνει φόβο και πανικό. Το ίδιο νιώθουν και οι, εν λόγω, τοπικοί φορείς;

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα και στην Ελλάδα. Αυτό είναι και αίτημα της πλειοψηφίας του λαού. Το ΚΚΕ δίνει στο δημοψήφισμα περιεχόμενο υπέρ του «ΟΧΙ» στο «Ευρωσύνταγμα» - «ΟΧΙ» στην ΕΕ και τις αποφάσεις της. Η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ καλεί το λεσβιακό λαό να γυρίσει την πλάτη και σ' αυτή την ημερίδα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες ενάντια στις φυλακές της ΕΕ στα νησιά (2021-09-24 00:00:00.0)
Το γιόρτασαν στη Μυτιλήνη (2008-06-14 00:00:00.0)
Ως πότε θα δουλεύουν εθελοντικά οι γιατροί; (2002-08-23 00:00:00.0)
Αντιδρούν στα σουλάτσα Μπερνς στο Αιγαίο (1998-09-15 00:00:00.0)
Σείστηκε η Μυτιλήνη (1998-02-19 00:00:00.0)
Πλατιά ανταπόκριση (1997-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ