Τετάρτη 29 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
«Επιθεώρησε» τη Λάρισα

Χωρίς, προηγουμένως, ν' ανακοινωθεί επίσημα, ο Αμερικανός πρέσβης Τσαρλς Ρις βρέθηκε προχτές στη Λάρισα για να επισκεφτεί τους Αμερικανούς στρατιωτικούς του αεροπορικού Στρατηγείου του ΝΑΤΟ, στο Κουτσόχερο. Η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο νομό συμπίπτει με μια περίοδο όπου εντείνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα σε βάρος λαών και χωρών και το αεροπορικό ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, που βρίσκεται στην περιοχή με τις ευλογίες των ελληνικών κυβερνήσεων, αποτελεί ένα ακόμα ορμητήριο πολέμου για την εξυπηρέτηση των σχεδίων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αλλωστε είναι γνωστό, μεταξύ των άλλων, ότι το ΝΑΤΟ συμμετέχει με πάρα πολλούς τρόπους στον συνεχιζόμενο πόλεμο των Αμερικανοβρετανών κατά του Ιράκ και ενδιαφέρεται να ελέγχει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και αλλού.

Και, βεβαίως, το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την περιοχή και τη χώρα μας, καθώς στο πλαίσιο της πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων σήμερα της ΝΔ και χτες του ΠΑΣΟΚ, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρα μας παραδίδονται στους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νομό, ο Αμερικανός πρέσβης συναντήθηκε στη Νομαρχία Λάρισας με το νομάρχη Λουκά Κατσαρό και τον δήμαρχο της πόλης Κώστα Τζανακούλη, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν «με ανοιχτές αγκάλες», θέλοντας να δείξουν τα φιλικά τους αισθήματα, ερχόμενοι σε πλήρη αναντιστοιχία με τα τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαρισαϊκού λαού. Μάλιστα, ο νομάρχης Λάρισας δεν παρέλειψε να τον προσκαλέσει σε εκδρομή για ν' απολαύσει τις ομορφιές του Ολύμπου. Κατά τα άλλα, όπως ανακοινώθηκε, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οικονομία και το εμπόριο του Νομού Λάρισας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ