Τετάρτη 29 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα στοιχεία για τη φτώχεια και...

Αράδιαζε προχτές τα στοιχεία ο υπουργός Απασχόλησης, Π. Παναγιωτόπουλος, λες και... ανακάλυψε την Αμερική. Το επίσημο ποσοστό της φτώχειας στη χώρα μας, για το 2003, ανέρχεται στο 21%. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση για τους ηλικιωμένους, για τους οποίους το ποσοστό ανεβαίνει στο 28,1%, ενώ για τους ανέργους η κατάσταση γίνεται δραματική, αφού ένας στους τρεις (32,7%) ζει μέσα στη φτώχεια. Τα ίδια στοιχεία μαρτυρούν το μαρασμό της υπαίθρου. Ετσι στις αγροτικές περιοχές το ποσοστό της φτώχειας εκτινάσσεται στο 42,1%! Στις μονογονεϊκές οικογένειες η φτώχεια ανέρχεται στο 34,5% και στις πολύτεκνες οικογένειες το 31,5%. Αυτά είπε ο κ. υπουργός.

Και, λοιπόν, γνωστά είναι όλ' αυτά και χιλιοδημοσιευμένα. Οπως είναι γνωστό ότι η πραγματικότητα είναι ακόμη χειρότερη. Αλλωστε, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι, αφού παλεύουν καθημερινά με τη φτώχεια κι έχουν κάνει σύντροφό τους το «κάθε φέτος και χειρότερα».

Και ο συνολικά παραγόμενος πλούτος, που αυξάνεται τόσα χρόνια τώρα και, μάλιστα, με αξιοσημείωτους ρυθμούς, πού έχει πάει, κ. υπουργέ; Πάντως, αποκλείεται να εξαερώθηκε ή να εξαφανίστηκε. Αφού, αυξάνεται η φτώχεια των λαϊκών στρωμάτων - όπως λένε ακόμη και τα επίσημα στοιχεία - τότε κάποιοι άλλοι συσσωρεύουν αμύθητα πλούτη. Ετσι δεν είναι;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ