Τετάρτη 29 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... διευθετημένα

«ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ του χρόνου εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης» είναι ο νέος τίτλος διαλόγου που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και φυσικά πρέπει να είναι ανόητος κανείς για να μην κατανοεί πού αποσκοπεί.

Αλλωστε, σε αυτήν τη χώρα τα πάντα επιλύονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις «ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης», πόσο δε μάλλον οι εργασιακές σχέσεις. Ούτε, φυσικά, είναι τυχαίο ότι όλα αυτά ξεκινούν καλοκαιριάτικα.

Είναι πασιφανές ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις και κυρίως ο ΣΕΒ έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους με τέτοιες εξελίξεις και όχι μόνο γιατί σκέφτονται να νομιμοποιήσουν πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν.

Είναι γνωστό ότι «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» και έτσι οι διαθέσεις των εργοδοτών συνεχώς μεγαλώνουν και οι ανάγκες τους ολοένα διευρύνονται. Μην απορήσετε, αν οι απαιτήσεις τους, εκτός από απαράδεκτες και αντεργατικές, γίνουν πλέον και εξοργιστικές, ακόμη και για την απλή λογική.

ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ κρατητήρια εντός πλοίων που πλέουν σε διεθνή ύδατα στον Ινδικό Ωκεανό διαθέτουν οι ΗΠΑ για τον «αντιτρομοκρατικό» τους αγώνα, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στον ΟΗΕ. Φυσικά, αυτό δεν εκπλήσσει κανέναν.

Αλλωστε, το «κόλπο» είναι παλιότερο και το χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια ασιατικές κλωστοϋφαντουργικές εταιρίες (με άλλα λόγια, πολυεθνικές που έχουν κάνει επενδύσεις σε ασιατικές χώρες), διαθέτοντας πλωτά εργοστάσια όπου δουλεύουν παιδιά και ανασφάλιστοι για ένα κομμάτι ψωμί.

Οταν, βέβαια, ο ΟΗΕ δεν μπορεί να συγκεντρώσει στοιχεία για τους κρατούμενους που υπάρχουν στο Γκουαντάναμο, καταλαβαίνετε τι καθεστώς ισχύει για τις πλωτές φυλακές, όπου οι τρόφιμοι θα θεωρούνται προφανώς ...εξαφανισμένοι.

Ισως ακούγεται κάπως σαν σενάριο νοσηρής φαντασίας όλο αυτό, όμως στους καιρούς μας είναι γνωστό ότι η (σκληρή) πραγματικότητα έχει ξεπεράσει την ανθρώπινη φαντασία. Δυστυχώς προς το χειρότερο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ