Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερίζουν για τη λειψή «πίτα»

Την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης έθεσαν ως στόχο των κονδυλίων του προγράμματος «Θησέας», οι πρόεδροι των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων των νομών και οι δήμαρχοι των πρωτευουσών της χώρας, στη διάρκεια χτεσινής ημερίδας που διοργάνωσε η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), προσπερνώντας προφανώς πρώτον ότι κάτι τέτοιο σχετίζεται με την εθνική πολιτική που ακολουθείται και δεύτερον ότι τα χρήματα του εν λόγω προγράμματος δεν αρκούν καν για να καλύψουν το κόστος των υπαρχόντων αναγκών σε έργα και υποδομές.

Το «σκεπτικό» αυτό πάντως υπερίσχυσε και της «κόντρας» που είχε προκύψει ανάμεσα στους δήμους της περιφέρειας με αυτούς της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Οι ΤΕΔΚ των τελευταίων νομών ζητούσαν να αυξηθεί σημαντικά το κονδύλι που τους αντιστοιχεί, κάτι που δεν πέρασε.

Στο ψήφισμα της χτεσινής ημερίδας γίνεται ουσιαστικά αποδεκτή η κατανομή των πόρων που επιλέχτηκε σε όφελος υποτίθεται των δήμων της περιφέρειας. Στην πραγματικότητα οι δήμοι ερίζουν πάνω σε μια πολύ μικρή πίτα, που αποδέχτηκε η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, βλέποντας τη «λύση» στο οικονομικό της πρόβλημα στη δυνατότητα να επιβάλλουν και να διαχειρίζονται φόρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ