Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Μακραίνει ο κατάλογος των επίορκων δικαστών

Νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα για επίορκους δικαστές και απ' ό,τι φαίνεται ο κατάλογος των εμπλεκόμενων στα δικαστικά παρακυκλώματα θα συνεχίσει να διευρύνεται για αρκετό ακόμη καιρό.

Ο έλεγχος συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Νέα επιβαρυντικά στοιχεία προστέθηκαν χτες για τον πρόεδρο Πρωτοδικών Λ. Στάθη, για τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν σε προσωπικό του λογαριασμό τέσσερα ύποπτα εμβάσματα, εκ των οποίων τα δύο προέρχονται από δικηγόρους.

Επίσης, συμπληρώθηκε το κατηγορητήριο εναντίον του Λ. Στάθη για δωροδοκία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εν λόγω δικαστικός λειτουργός αξίωσε πιεστικά να του κατατεθούν στον τραπεζικό του λογαριασμό από δικηγόρο 5.000 ευρώ, προκειμένου να εκδώσει μεροληπτική απόφαση για υπόθεση που εκκρεμούσε.

Καταγγελίες έχουν γίνει και για χρηματισμό εφέτη επαρχιακού δικαστηρίου, που όταν υπηρετούσε στην επαρχία φέρεται να παρενέβη στην ανάκριση, προκειμένου να αποφυλακιστεί έμπορος ναρκωτικών.

Τέλος, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δ. Παπαγγελόπουλο, έχει έρθει το μαγνητοφωνημένο υλικό του ραδιοσταθμού «Φλας», που αφορά καταγγελίες για δικαστικό λειτουργό του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πάντως και χτες ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Κάππος, επανέλαβε ότι θα προχωρήσει στην κάθαρση της Δικαιοσύνης. «Δεν αισθάνομαι κανένα πόνο για το πόσοι δικαστικοί λειτουργοί θα τιμωρηθούν, είπε, αλλά το μόνο που θέλω είναι η κάθαρση».

Στο μεταξύ, χτες το βράδυ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη από τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά. Χτες το πρωί ο αρχιμανδρίτης ζήτησε και έλαβε νέα 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, από την 7η ανακρίτρια Πειραιά. Ετσι, θα προσέλθει εκ νέου στην ανακρίτρια αύριο Παρασκευή. Ο αρχιμανδρίτης προσήλθε νωρίς το πρωί στο δικαστικό μέγαρο με ιδιαίτερα βελτιωμένη συμπεριφορά προς τους δημοσιογράφους, σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα. Το όνομα του αρχιμανδρίτη έχει εμπλακεί στο παραδικαστικό κύκλωμα και σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα. Οσον αφορά τη νέα προθεσμία που ζήτησε, δήλωσε πως μόλις χτες (προχτές) όρισε συνηγόρους υπεράσπισης και θέλουν χρόνο για να ενημερωθούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες καταγγελίες κατά Λιγνάδη (2021-03-03 00:00:00.0)
Νέα κατάθεση Γιαννουσάκη (2017-06-30 00:00:00.0)
Παραπέμπονται δύο ακόμη δικαστές (2005-04-08 00:00:00.0)
Αλληλοκαρφώματα δικαστών (2005-03-04 00:00:00.0)
Ποινική δίωξη στον Βαβύλη για πλαστό διαβατήριο (2005-03-03 00:00:00.0)
Προφυλακίστηκε και ο Κύριλλος Σταυρόπουλος (2005-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ