Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΑΣΕΠ
Κόντρα ΠΑΣΟΚ- ΝΔ για το ποιος είναι ο χειρότερος...

Σε... κοκορομαχία για το ποιος εφάρμοσε τη... χειρότερη πολιτική στο δημόσιο τομέα, επιδόθηκαν χτες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του Γ. Παπανδρέου και του Αλ. Παπαδόπουλο στα γραφεία του ΑΣΕΠ.

Δίνοντας ρεσιτάλ υποκρισίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο ΑΣΕΠ, εμφανίστηκε θιασώτης της αξιοκρατίας στο δημόσιο και υπερασπιστής της ορθής λειτουργίας των θεσμών. «Το ΠΑΣΟΚ, είπε - σε μια επίδειξη προκλητικής αμνησίας αναφορικά με το τι έχει πράξει ως κυβέρνηση το κόμμα στο οποίο ηγείται - αγωνίζεται για την αξιοπιστία των θεσμών, των δημοκρατικών θεσμών της χώρας μας και παλεύει για τη σωστή λειτουργία τους, για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν την αξιοκρατία, να υπηρετήσουν τον πολίτη της χώρας, με διαφάνεια και με αποτελεσματικότητα». Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε τη ΝΔ για απαξίωση των θεσμών, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της προσωπικής συνέντευξης ως κριτήριο για τους διορισμούς στο δημόσιο, δήλωσε: «Εμείς έχουμε ιδιαίτερο φόβο ότι αυτό το άρθρο θα είναι ο Δούρειος Ιππος για την κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, τη λειτουργία πελατειακών σχέσεων, που μας πάνε σε παλιά χρόνια και, βεβαίως, δε συνάδουν με μια σύγχρονη εποχή». Ξέχασε, βέβαια, να πει ότι τις συνεντεύξεις ως κριτήριο για τις προσλήψεις στο δημόσιο τις νομοθέτησε πρώτο το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα η ΝΔ να αναδεικνύεται σε άξιο συνεχιστή της πολιτικής του.

Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Πρ. Παυλόπουλος τον κατηγόρησε ότι «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια!». Και πρόσθεσε: «Ολοι γνωρίζουν ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν, για χρόνια ολόκληρα, ο "δούρειος ίππος" της αναξιοκρατίας και του κομματισμού στο δημόσιο τομέα. Και μέσα σ' αυτόν το "δούρειο ίππο" περίοπτη θέση κατείχε πάντοτε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, που ως μέλος των κυβερνήσεων αυτών, βεβαίως και συμμετείχε σε αυτά τα οποία έκαναν!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ