Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ευχές για μια αγωνιστική χρονιά

Ευχές για μια αγωνιστική χρονιά, σε μια περίοδο ιδιαίτερα σημαντική για το γυναικείο κίνημα της χώρας, καθώς στις 8-10 Απρίλη θα διεξαχθεί στην Αθήνα το 9ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), αντάλλαξαν την περασμένη Κυριακή μέλη και φίλοι της Ομοσπονδίας, στην καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πίτας.

«Επειδή οι ευχές δε φτάνουν, η χρονιά θα 'ναι καλή όταν θα δυναμώνουν οι αγώνες», σημείωσε στο χαιρετισμό της η πρόεδρος της ΟΓΕ, Κ. Μπουντούρογλου. Η κυβέρνηση άλλαξε χρώμα την περασμένη χρονιά, αλλά η πολιτική που αναπαράγει, επιφυλάσσοντας ειδικά για τις γυναίκες μεγαλύτερα σχετικά ποσοστά, τη φτώχεια και την ανεργία παραμένει σταθερή, τόνισε.

Αναφερόμενη στο επερχόμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας, το οποίο θα εστιάσει στην ανάγκη ενεργοποίησης των νέων γυναικών, η Κ. Μπουντούρογλου επισήμανε ότι τα μέλη της ΟΓΕ καλούνται να αποδείξουν πως το γυναικείο κίνημα της χώρας δεν καταγράφει απλώς και διαπιστώνει το πρόβλημα. Αποκαλύπτει τους ενόχους για την ανισοτιμία που βιώνουν έντονα οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, φωτίζει την προοπτική, που δένεται άρρηκτα με το συντονισμό όλων των φορέων του λαϊκού κινήματος, τον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στην εκδήλωση, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με θέμα την προβολή της γυναίκας πριν και μετά την Επανάσταση του 1821, μέσα από την τέχνη. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με ποιήματα και τραγούδια αφιερωμένα στη γυναίκα, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ζωντανή μουσική από λαϊκό συγκρότημα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Λ. Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, η Λύδια Γκονζάλες, γραμματέας της πρεσβείας της Κούβας, προσωπικότητες της ακαδημαϊκής κοινότητας και από το χώρο της τέχνης, αντιπρόσωποι άλλων γυναικείων οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ