Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Ποινική δίωξη στον Βαβύλη για πλαστό διαβατήριο

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Σωτηροπούλου μελετά από χτες τη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Ασφάλεια, σχετικά με το διαμέρισμα που είχε νοικιάσει ο Απόστολος Βαβύλης στο Χολαργό. Η υπόθεση ανατέθηκε στην εισαγγελέα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Διενεργεί, επίσης, προκαταρκτική εξέταση για την έκδοση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων του Απ. Βαβύλη, αλλά και για τις άλλες δραστηριότητες που είχε ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ με άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας Βόλου Βασίλης Τσιαρδάκας άσκησε χτες την πρώτη ποινική δίωξη εναντίον του για την έκδοση πλαστού διαβατηρίου, που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2002 από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Μαγνησίας. Ο εισαγγελέας παρέπεμψε την εκδίκαση της υπόθεσης σε ρητή δικάσιμο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Τις επόμενες μέρες πιθανόν να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στην πρώην σύζυγό του Κοέν, στον απόστρατο αξιωματικός της ΕΛΑΣ Γ. Τριανταφυλλάκη και στον πρώην αρχιμανδρίτη Ν. Φαρμάκη.

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο συζητήθηκε χτες η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εναντίον της συζύγου του πρώην διαχειριστή της περιουσίας του Πατριαρχείου Ν. Παπαδήμα. Με την αίτηση το Πατριαρχείο ζητάει τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων μέχρι του ποσού των 135.000 ευρώ. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του. Επίσης, αναζητείται ο Ν. Παπαδήμας από τις αστυνομικές αρχές.

Επίσης, χτες, κατέθεσε στον επιθεωρητή - αρεοπαγίτη Χρ. Μπαλτά η πρόεδρος Πρωτοδικών Μ. Δαβίου - Απέργη, η οποία ως ανακρίτρια είχε χειριστεί την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας των Κυθήρων, χωρίς ωστόσο να απαγγείλει κατηγορία κατά του αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ