Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διατροφική εξάρτηση

Η χώρα μας πληρώνει περισσότερα για τις εισαγωγές κρεάτων και γαλακτοκομικών προϊόντων, από όσα για εισαγωγές πετρελαίου και, γενικότερα, ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 50% και πλέον της κατανάλωσης αγελαδινού γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων εισάγεται, ενώ το ντόπιο βοδινό κρέας καλύπτει μόνο το 25% των καταναλωτικών αναγκών στην Ελλάδα. Τα στοιχεία αυτά - κι άλλα ανάλογα - που παρουσιάστηκαν στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κτηνιατρικής Παραγωγής Ζώων, στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύουν πόσο λάθος είναι ο προσανατολισμός της αγροτικής οικονομίας στη χώρα μας, όπου η σχέση φυτικής και ζωικής παραγωγής είναι περί το 70 προς 30.

Κι ενώ οι εκάστοτε κυβερνήσεις κάνουν λόγο για «αναδιαρθρώσεις», δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την αναπροσαρμογή αυτής της σχέσης υπέρ της ζωικής παραγωγής. Αντιθέτως, κάνουν ό,τι μπορούν για να υποβαθμιστεί κι άλλο η κτηνοτροφία, η οποία φυτοζωεί κι απειλείται με αφανισμό.

Βεβαίως, η πολιτική αυτή δεν οφείλεται στην άγνοια, ούτε στην ξεροκεφαλιά των κυβερνώντων, αλλά αποτελεί ενσυνείδητη και προγραμματισμένη επιλογή, για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των πολυεθνικών που τροφοδοτούν τη χώρα μας με ζωικά προϊόντα. Το γεγονός ότι η Ελλάδα ευρίσκεται υπό διατροφική εξάρτηση κι ο λαός μας τρέφεται με εισαγόμενα προϊόντα, αμφιβόλου ποιότητας και προβληματικής υγιεινής, δε φαίνεται ν' απασχολεί τους εναλλασσόμενους κυβερνώντες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ