Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Καταστατικό συνέδριο τον Απρίλη

Στα μέσα του Απρίλη θα διεξαχθεί το καταστατικό συνέδριο του Συνασπισμού, καθώς οι καταστατικές αλλαγές δε στάθηκε δυνατόν να συζητηθούν και να αποφασιστούν στο τακτικό Συνέδριο τον περασμένο Δεκέμβρη. Τις προτεινόμενες από την επιτροπή καταστατικού αλλαγές θα συζητήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η ΚΠΕ του ΣΥΝ. Τη διαδικασία αναμένεται να μονοπωλήσουν οι προτάσεις που εισηγούνται θητείες σε όργανα, στη Βουλή και την Ευρωβουλή, χωρίς να αποκλείονται αντιπαραθέσεις, καθώς επί των θεμάτων αυτών έχουν καταγραφεί διαμετρικά αντίθετες απόψεις στελεχών και τάσεων.

Το καταστατικό Συνέδριο αποκτά επιπρόσθετο ενδιαφέρον καθώς δεν είναι λίγες οι φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΝ που εικάζουν ότι η ηγετική ομάδα επιδιώκει τη μετάβαση σε ένα νέο πολιτικό σχήμα, όπου θα έχουν αναβαθμισμένο ρόλο οι δυνάμεις που μετέχουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ στην προχτεσινή της συνεδρίαση παρέπεμψε τη συζήτηση για την τακτική του κόμματος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές σε άλλη συνεδρίαση της ΚΠΕ. Ωστόσο, στην ΠΓ καταγράφτηκαν ήδη οι πρώτες διαφωνίες για το αν ο ΣΥΝ θα συνεχίσει την τακτική των ευρύτερων συνεργασιών, κυρίως με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, ή όχι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ