Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΙΔΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

ΤΡΕΞΤΕ ΥΠΟΖΥΓΙΑ: «Η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί φέτος με 1,6% από 2,2% που προέβλεπε το ΔΝΤ στα τέλη του 2004. Η δε γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί μόλις 0,8% και όχι 1,8% όπως ήθελαν οι προηγούμενες προβλέψεις (...) σύμφωνα με έκθεση (του ΟΑΣΑ) οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να εργαστούν περισσότερες ώρες (...) για τις χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης προτείνεται η απελευθέρωση των αγορών εργασίας (...) η Γερμανία καλείται να ελαφρύνει τη φορολογία εισοδήματος, ενώ η Γαλλία πρέπει να μειώσει τον ελάχιστο μισθό για τους νέους και ανειδίκευτους εργάτες» (οι ειδήσεις στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΤΟΣ: «Οι πληγές από την κρίση της ανεργίας και τις χρεοκοπίες ματώνουν (...) το πρόβλημα δεν είναι απλώς δίπλα τους, είναι εντός (...) οι περικοπές των επιδομάτων ανεργίας, η χαλάρωση της νομοθεσίας που δυσχεραίνει τις απολύσεις, η συρρίκνωση των εισφορών στον κλάδο υγείας και το πάγωμα των συντάξεων έχουν εξοργίσει (...) οι μακροχρόνια άνεργοι εξωθούνται τώρα στο να δεχτούν οποιαδήποτε θέση εργασίας τους προσφερθεί, καθώς σε περίπτωση άρνησης χάνουν το επίδομα ανεργίας (...) ο αριθμός των γερμανικών επιχειρήσεων που κήρυξαν πτώχευση ανήλθε στις 39.600, ο αριθμός των εργαζομένων που έχασαν τη θέση τους για το λόγο αυτό διαμορφώνεται στα 605.000 άτομα» (η Ζέζα Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΦΩΤΙΑ: «Με το Κόσοβο να παραμένει πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, προσλαμβάνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η περιοδεία που ξεκινά σήμερα στα Βαλκάνια ο πρωθυπουργός. Επιδίωξη της ελληνικής διπλωματίας είναι η συμβολή στην εμπέδωση της σταθερότητας, ή, πιο ρεαλιστικά, η αποτροπή της φωτιάς που θα ανάψει εάν ανεξαρτητοποιηθεί το Κοσσυφοπέδιο» (η Αγγελική Σπανού στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ... «στο νέο "αμυντικό δόγμα" της χώρας εμφανίζεται αναβαθμισμένος ο κίνδυνος από τρομοκρατικές και άλλες απειλές στα βόρεια σύνορά μας (...) στο Βορρά λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, όπως είναι η τρομοκρατία, η διακίνηση όπλων, το διεθνές έγκλημα και η αστάθεια» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ