Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Παραπέμπονται δύο ακόμη δικαστές

Δύο ακόμη δικαστές παρέπεμψε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γ. Κάπος. Οι δύο δικαστές, που είναι παντρεμένοι μεταξύ τους - ο πρόεδρος Πρωτοδικών Νικόλαος Ποταμιάνος και η επίσης πρόεδρος Πρωτοδικών Γεωργία Λαμπροπούλου - παραπέμφθηκαν στην Ολομέλεια για υπηρεσιακή ανεπάρκεια υπό την έννοια της σοβαρής έλλειψης ήθους, που προσβάλλει βάναυσα το κύρος της Δικαιοσύνης και τους καθιστά μη χρήσιμους για την υπηρεσία. Ετσι, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα κληθεί να απαντήσει, εκτός της υπηρεσιακής ανεπάρκειας, αν και η έλλειψη ήθους στους δικαστικούς λειτουργούς συνιστά λόγο απόλυσης.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι και οι δύο δικαστικοί λειτουργοί, το διάστημα που υπηρετούσαν στο Πρωτοδικείο Πειραιά, ενεπλάκησαν με διάφορους τρόπους σε υποθέσεις του προφυλακισμένου αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη. Για χάρη του απέβαλαν τελείως το χαρακτήρα του αμερόληπτου δικαστή, με στόχο την ανήθικη εκμηδένιση των αντιδίκων του Ι. Γιοσάκη.

Μάλιστα, φρόντιζαν να παραβρίσκονται σε δικάσιμους, όπου εκδικάζονταν οι υποθέσεις του Ι. Γιοσάκη και μεριμνούσαν για να εκδίδονται ευνοϊκές για τον αρχιμανδρίτη δικαστικές αποφάσεις.

Τέλος, με την υπ' αριθμό 32/2005 απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου οι Ν. Ποταμιάνος και Γ. Λαμπροπούλου τέθηκαν σε προσωρινή αργία, καθώς εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, γιατί δεν κατέθεσαν δήλωση του «πόθεν έσχες» (παράβαση του νόμου 2429/1996).

Η επόμενη δικαστική λειτουργός που θα παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι μια πρωτοδίκης της Αθήνας, η οποία κατηγορείται ότι έχει καταθέσει λεφτά σε τραπεζικό λογαριασμό του Ι. Γιοσάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ