Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επιχείρηση αποενοχοποίησης του ρόλου του Ισραήλ

«Εκπαιδευτική» επίσκεψη πραγματοποιούν 185 αξιωματικοί του ισραηλινού Στρατού

Το Εβραϊκό Σχολείο της Θεσσαλονίκης «ντύθηκε» για λόγους ασφαλείας, προκειμένου, μακριά από τα όποια περίεργα μάτια, να επιτελέσουν την αποστολή τους οι αξιωματικοί του ισραηλινού Στρατού

Motion Team

Το Εβραϊκό Σχολείο της Θεσσαλονίκης «ντύθηκε» για λόγους ασφαλείας, προκειμένου, μακριά από τα όποια περίεργα μάτια, να επιτελέσουν την αποστολή τους οι αξιωματικοί του ισραηλινού Στρατού
Αλλη μια επιχείρηση αποενοχοποίησης του ρόλου και του χαρακτήρα του ισραηλινού Στρατού και της πολιτικής ηγεσίας του κράτους του Ισραήλ, βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου χτες έφτασαν 185 αξιωματικοί του ΤΣΑΑΛ για τριήμερη «εκπαιδευτική» επίσκεψη.

Σήμερα το μεσημέρι, μαζί με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, αξιωματικοί του ισραηλινού Στρατού θα «αποτίσουν φόρο τιμής» στους Ελληνες εβραίους που σκοτώθηκαν πολεμώντας στο αλβανικό μέτωπο και στα θύματα του Ολοκαυτώματος. Η τελετή θα γίνει στο μνημείο των Πεσόντων Ελλήνων Εβραίων στο Εβραϊκό Νεκροταφείο. Κατόπιν θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στο Γ' Σώμα Στρατού. Επικεφαλής της ισραηλινής αντιπροσωπείας είναι ο υποστράτηγος Νταν Γκανότ.

Οπως ανακοινώνει η πρεσβεία του Ισραήλ, στην Αθήνα «η επίσκεψή τους γίνεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος "ένστολοι Μάρτυρες" του ισραηλινού Στρατού, που προβλέπει πρώτα προσκύνημα στο Αουσβιτς και στη συνέχεια επίσκεψη σε πόλη με ιστορική εβραϊκή παρουσία».

Φέτος επιλέχτηκε για πρώτη φορά η χώρα μας και φυσικά η Θεσσαλονίκη, την πόλη απ' όπου χιλιάδες εβραίοι οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας και βίωσαν με τον χειρότερο τρόπο το πρόσωπο του φασισμού.

Είναι τυχαία άραγε η επιλογή της χώρας μας ή ακόμη και η χρονική περίοδος που πραγματοποιείται η «εκπαιδευτική» επίσκεψη; Είναι τυχαίο πως οι εκπρόσωποι του ΓΕΣ και του ΓΕΕΘΑ, αρχικά δήλωναν ότι δε γνωρίζουν το γεγονός, και στη συνέχεια σε νέα επικοινωνία επιβεβαίωναν την είδηση προσπαθώντας να υποβαθμίσουν τη σημασία της;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολυπληθής αποστολή του ισραηλινού Στρατού συνοδεύεται και από δεκάδες μέλη της ΣΙΝ-ΜΠΕΘ, της ισραηλινής Αντικατασκοπίας. Κατά την Αστυνομία, οι επιπλέον «επισκέπτες» αφορούν στο πλήρωμα του αεροσκάφους που μεταφέρει τους 185 αξιωματικούς και σε καθηγητές - εκπαιδευτές. Για την προστασία των αξιωματικών του ισραηλινού Στρατού, «έχουν ληφθεί αποτελεσματικά και αυστηρά μέτρα», είπε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, Γ. Ανδραβίζος.

Κατά την παραμονή τους, οι αξιωματικοί του ισραηλινού Στρατού και οι «συνοδοί» τους θα επισκεφτούν το Εβραϊκό Σχολείο, το Κέντρο Νεολαίας, το Γηροκομείο και το Μουσείο. Ενώ την Κυριακή η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης (ΙΚΘ), κοινότητα εβραίων Ελλήνων υπηκόων, οργανώνει και αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στο «Βασιλικό Θέατρο».

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΙΚΘ, Ντ. Σαλτιέλ, θεωρεί ότι η επίσκεψη των αξιωματικών του ισραηλινού Στρατού κινείται σε θετική κατεύθυνση. Οπως χαρακτηριστικά είπε, «φέρνει τους δύο λαούς πιο κοντά. Προάγει τη φιλία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ