Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ: «Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για παράταση του ορίου της 35ετίας εάν το επιθυμεί ένας υπάλληλος για δύο ακόμη χρόνια, δεν είναι κατ' ανάγκην αποκρουστέα. Αντιθέτως, μπορεί να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του συστήματος εργασία - ασφάλιση - συνταξιοδότηση (...) Είναι ακόμη χαρακτηριστικό ότι υποχρεώνονται να αποχωρούν σε σύνταξη οι καθηγητές ΑΕΙ που συμπληρώνουν το 67ο έτος της ηλικίας τους, έστω και αν επιθυμούν να παραμείνουν λ.χ. ως το 70ον έτος της ηλικίας τους» (από το κύριο άρθρο στο «ΒΗΜΑ»).

ΓΛΕΝΤΙΑ: «Εθελούσια παραμονή στην εργασία πέραν της 35ετίας. Εκεί, μέχρι να κλείσεις τα εξήντα επτά. Τρελοί από τη χαρά οι γηραιοί. Αφιερώνουν ο ένας στον άλλον στα τηλέφωνα: "Στου παραδείσου τα μπουζούκια θα με πας και αφού χορέψουμε και πάψει ο σαματάς". Διότι μέχρι τα εξήντα επτά, κάποιοι θα το 'χουνε ολοκληρώσει το "δρόμο παίρνω - δρόμο αφήνω" προς τα ανώτερα τα στρώματα. Να βρε γιατί το σκέφτηκε ο επίτιμος, γιατί έχει ένα πονόψυχο στις χήρες» (η Πόπη Χατζηδημητρίου στη «ΧΩΡΑ»).

Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΜΟΥ Ο ΨΕΥΤΗΣ: «Τα πρώτα μηνύματα που έρχονται το τρέχον έτος είναι ιδιαίτερα θετικά και αποδεικνύουν ότι ο κυβερνητικός στόχος για μείωση της ανεργίας κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο τέλος της τετραετίας είναι εφικτός (...) τα στοιχεία που δείχνουν μείωση τόσο της εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ όσο και της ανεργίας που καταγράφει η ΕΣΥΕ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία» (η είδηση στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΑΠΟ ΤΟΤΕ... «Στις 24 Δεκέμβρη 1960 μία ομάδα 100 ΕΚΟΦιτών μπουκάρει στα γραφεία της εφημερίδας "Μακεδονία" και τα κάνει λίμπα (...) Λίγα 24ωρα μετά τα γεγονότα η εφημερίδα δημοσιεύει δύο φωτογραφίες με τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων να φωτογραφίζονται με τον Κων. Καραμανλή (...) Σαράντα πέντε χρόνια μετά η μία από τις φωτογραφίες αυτές γίνεται... περίεργα επίκαιρη. Ο ένας από τους ΕΚΟΦίτες ο Νίκος Κατσαρός δεν είναι άλλος από τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΕΦΕΤ. Ο άλλος είναι ο Κυριάκος Φιλίππου της ΦΑΓΕ φοιτητής τότε της σχολής χημικών μηχανικών, στέλεχος της ΕΡΕΝ!» (η αποκάλυψη στο «ΠΟΝΤΙΚΙ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ