Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Συνεχίζονται οι απολογίες

Σε αναμονή της απόφασης του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση του μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονα, πριν κινηθεί κάθε άλλη εκκλησιαστική διαδικασία, θα βρίσκεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας (ΔΙΣ) της Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης Κορίνθου παραπέμπεται διά βουλεύματος για υπεξαίρεση χρημάτων και για κακοδιαχείριση.

Επίσης, συμπληρωματικές εξηγήσεις ζητάει η ΔΙΣ από τον μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο. Η υπόθεση του ιεράρχη αφορά καταγγελία για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Τέλος, αποφασίστηκε από τη ΔΙΣ, να ανασταλεί ο εκκλησιαστικός οικονομικός έλεγχος στη Μητρόπολη Κεφαλληνίας, μέχρι να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Στο μεταξύ, χτες, το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου, με απόφασή του, καλεί σε παραίτηση τον μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου κι Αστυπάλαιας. Ο μητροπολίτης φέρεται ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με Γιοσάκη και Βαβύλη. Την περασμένη βδομάδα είχε επισκεφτεί την περιοχή, εξαρχία του Φαναρίου για να εξετάσει τις καταγγελίες.

Συλλαλητήριο κατά Ειρηναίου

Συλλαλητήριο ενάντια στον πατριάρχη Ειρηναίο από αραβικές ορθόδοξες κοινότητες έγινε χτες στη Ναζαρέτ. Χτες, ο πατριάρχης δεν παραβρέθηκε στη δοξολογία για τον γιορτασμό της 25ης Μάρτη - με βάση το παλιό ημερολόγιο - γιατί σύμφωνα με πληροφορίες θα υπήρχαν αντιδράσεις. Συνέντευξη στο «Αλ Τζαζίρα» έδωσε ο πατριάρχης Ειρηναίος, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί.

Τέλος, καμία επίσημη ενέργεια δεν έχει γίνει από πλευράς Φαναρίου μετά την επιστολή κληρικών διαφόρων βαθμίδων, οκτώ εκ των οποίων είναι συνοδικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ