Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα κερδοσκοπικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΙΚΑ, ΟΙ κερδοσκόποι, από όπου κι αν προέρχονται, όπου κι αν βρίσκονται ή στοχεύουν, στο ...κεφάλι του εργαζόμενου-καταναλωτή ξεσπάνε και στο τέλος αυτός είναι που την πληρώνει. Τον ισχυρισμό επιβεβαιώνουν σαφώς οι χτεσινές εξελίξεις.

Οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ απειλούν ότι θα επιβάλουν αυξήσεις στις τιμές λόγω των προστίμων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ούτως ή άλλως επέβαλε αυξήσεις μέσω της αύξησης του ΦΠΑ.

Απ' ό,τι φαίνεται, στην υποτιθέμενη δημοκρατική και ελεύθερη αγορά, εμείς έχουμε το εξής και μόνο αναφαίρετο δικαίωμα, και αυτό όχι πάντα: Να ...γνωρίζουμε ποιος θα μας αφαιμάξει και με ποιον τρόπο. Η αφαίμαξη είναι το δεδομένο που δεν αλλάζει...

ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ αρχίσει να ...διαφαίνεται το υλικό της σκανδαλολογίας που θα χρησιμοποιεί από δω και πέρα το ΠΑΣΟΚ, αν σωστά εξηγούμε τις σποραδικές δηλώσεις των στελεχών του. Θα είναι το θέμα των τσιγάρων και αν οι τελευταίες φορολογικές ρυθμίσεις βοηθούν συγκεκριμένες εταιρίες.

Πολλοί είναι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αφήνουν αιχμές και μιλάνε για ανάγκη διερεύνησης του θέματος και ίσως να δούμε σύντομα τα αποτελέσματα των κόπων τους.

Αλλωστε, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Οπως ακριβώς έκανε προεκλογικά και η Νέα Δημοκρατία, τώρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει τα δικά του σκανδαλάκια προκειμένου να καλύψει την απουσία πολιτικής διαφοροποίησης.

Πόσο ακόμα θα εξακολουθούν να μιλάνε για τη «ζημιά της δημοσιονομικής απογραφής», άντε και για τα κυβερνητικά ρουσφέτια στο δημόσιο; Είναι σαφές ότι χρειάζεται ...ανανέωση το δικομματικό παιγνίδι.

ΠΑΝΤΩΣ, Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος κακώς κάνει και επιμένει στο θέμα των διορισμών στο δημόσιο μετά τις δηλώσεις του περί «γαλάζιων παιδιών» προκειμένου να μας πείσει ότι υφίσταται αξιοκρατία. Εκτίθεται...


Γρηγοριάδης Κώστας

Οσο κυβερνούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας, θα υπάρχουν νόμοι και διατάγματα, όπως αυτός των υπηρεσιακών συμβουλίων, όπου πλειοψηφεί η εκάστοτε κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, η πολιτική εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου και οι μέθοδοι εξαγοράς και χειραγώγησης του λαού είναι αδιάσπαστα δεμένες...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκαλυπτικά στοιχεία (2021-10-30 00:00:00.0)
Απαράδεκτες απαγορεύσεις σε φοιτητές που διαμένουν σε ξενοδοχεία (2019-01-23 00:00:00.0)
Τα χειρότερα τα έχουν για μπροστά (2010-11-07 00:00:00.0)
Διόδια και για τοπικές διαδρομές (2009-10-07 00:00:00.0)
Μαζί στην αντιλαϊκή επίθεση (2003-08-28 00:00:00.0)
Δικομματικός καιροσκοπισμός (2000-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ