Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η εξαφάνιση της λιτότητας και της σοβαρότητας...

Είναι στη «μοίρα» των κυβερνητικών εκπροσώπων να μην μπορούν να αποφύγουν τη γελοιοποίηση και το διασυρμό στα μάτια του κόσμου. Ακόμα και οι πιο έμπειροι και «καπάτσοι» από δαύτους στο παρελθόν, ακριβώς επειδή προσπαθούσαν να πλασάρουν ως φιλολαϊκή μια εξόφθαλμα αντιλαϊκή πολιτική, κατρακυλούσαν στη γραφικότητα και την αυτογελοιοποίηση.

Τη σκυτάλη πήρε χτες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υποστήριξε με κάθε σοβαρότητα ότι δεν υπάρχει καμία λιτότητα, παρά μόνο...«δημοσιονομική ομαλότητα»(!), «για το καλό των Ελλήνων»! Ακόμα, η κυβέρνηση αισθάνεται περήφανη για τα εύσημα που απέσπασε από την Κομισιόν το Πρόγραμμα Σταθερότητας, ένα πρόγραμμα που οι πάντες γνωρίζουν ότι σημαίνει τριετή, τουλάχιστον, άγρια λιτότητα, σφαγή στις κοινωνικές δαπάνες, ανελέητες φορολογικές επιδρομές, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και των ΔΕΚΟ, «άνοιγμα» του ασφαλιστικού και του εργασιακού.

Αυτά όμως η κυβέρνηση τα θεωρεί δεδομένα, όπως και ότι είναι αυτονόητο καθήκον της να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτό, που πάνω απ' όλα την ενδιαφέρει, είναι «η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας» απέναντι στην ΕΕ...

Αξίζει, χάριν της τέρψης των αναγνωστών του «Ρ», να παρατεθεί ο χτεσινός διάλογος των δημοσιογράφων με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο:

- Ερώτηση: «Η κυβέρνηση αισθάνεται υπερήφανη για τα εύσημα από τον Αλμούνια, όταν αυτά σημαίνουν λιτότητα για τον ελληνικό λαό, καινούριες φοροεπιδρομές και περικοπές κοινωνικών δαπανών;».

- ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: «Δε σημαίνουν τίποτε από όλα αυτά, τα οποία μόλις αναφέρατε. Σημαίνουν αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας, ώστε μετά από τα δύο δύσκολα χρόνια - για τα οποία μιλήσαμε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό - οι θυσίες που θα κάνουν οι Ελληνες πολίτες να αποδώσουν καρπούς. Και να μπορέσουν οι Ελληνες πολίτες να απολαύσουν τους καρπούς μιας σταθερής οικονομικής κατάστασης».

- Ερώτηση: «Αν δεν απατώμαι, η Ευρωπαϊκή Ενωση λέει και για μόνιμα μέτρα;»

- ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Ευρωπαϊκή Ενωση λέει πάρα πολύ απλά αυτό που και ο πρωθυπουργός και ο κ. Αλογοσκούφης έχουν πει επανειλημμένα: Θα πάρουμε τολμηρές αποφάσεις, θα κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε οι στρεβλώσεις που υπάρχουν στην οικονομία να αντιμετωπιστούν σε βάθος χρόνου».

- Ερώτηση:...«Διά της απογραφής, επιβάλατε λιτότητα και επαίρεστε που επιβάλατε λιτότητα και σας λένε "μπράβο" από την Ευρώπη».

- ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς, έχουμε διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Αυτό το οποίο εσείς αποκαλείτε λιτότητα είναι αποκατάσταση της δημοσιονομικής ομαλότητας. Πρέπει η χώρα να μπορέσει να βρει εκείνους τους πόρους που χρειάζεται, ώστε να πάει μπροστά. Αυτό θα γίνει με διάφορους τρόπους: Θα γίνει με την περιστολή των δαπανών, την οποία σας έχουμε ανακοινώσει. Και όπως λέει, άλλωστε, και η έκθεση της Επιτροπής προχωρεί πάρα πολύ καλά. Θα γίνει με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η οποία επίσης προχωρεί. Και, θα πάει, επίσης, μπροστά με τις διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες έχουμε προαναγγείλει ότι θα γίνουν. Ολα αυτά γίνονται προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Αυτοί θα ωφεληθούν».

Δοξάστε τον!


Π.Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινός τόπος το τσάκισμα του λαού για να σωθεί το κεφάλαιο (2012-09-22 00:00:00.0)
Στόχος να τηρηθούν οι δεσμεύσεις στην πλουτοκρατία (2012-09-08 00:00:00.0)
Στόχος να τηρηθούν οι δεσμεύσεις στην πλουτοκρατία (2012-09-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-09-21 00:00:00.0)
Στον αστερισμό της λιτότητας... (2007-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ