Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Να ανοίξουν όλοι οι βόθροι

«Υστερα από το θόρυβο που προεκλήθη, με πρωτοβουλία κυβερνητική μάλιστα, η Ενωση Συντακτών είχε και το δικαίωμα και την υποχρέωση να δημοσιεύσει τα ονόματα όλα. Αυτονόητη είναι τώρα η υποχρέωση του υπουργού Επικρατείας να στείλει μέσα στις ορισμένες προθεσμίες και το... Συμπλήρωμα: Τα ονόματα όλων των δημοσιογράφων που διορίστηκαν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αφ' ης η ΝΔ πήρε την κυβερνητική εξουσία» (το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

Για να θριαμβεύσει η... ελευθερία!

«Πλανώνται, όμως, αν φαντάζονται ότι θα καταφέρουν να επαναφέρουν τη χώρα σε προδικτατορικές πρακτικές και λογικές. Οι εποχές εκείνες έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η Ελλάδα είναι σήμερα αναπόσπαστο τμήμα ενός υπερεθνικού οργανισμού, του οποίου μία από τις βασικότερες αρχές είναι ότι η ελευθερία και όχι η περιστολή της είναι εκείνη που δίνει τις απαντήσεις στα προβλήματα» (το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

Διαφορά «...δυο δάχτυλα και κάτι»

«Πέταξε ο υπουργός Επικρατείας μια λίστα ελλιπή (...) με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και να προκαλούνται ψευδείς εντυπώσεις» (το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Οσο πιο βαθιά...

«Προχωρήστε με τόλμη Μακαριότατε. Τώρα ήρθε η ώρα να ερευνήσετε σε βάθος το πρόβλημα της ομοφυλοφιλίας που αντιμετωπίζει η Εκκλησία. Οι καταγγελίες είναι πολλές, οι φήμες περισσότερες, η φαντασία οργιάζει» (το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

...τόσο χωρίς πάτο ο πάτος

«Στόχος είναι να βρεθεί ο πυθμένας της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη δεν είναι δρυς πεσούσα για να ξυλεύεται ο καθένας. Δεν είναι θεσμός υπό επιτήρηση» (η δήλωση του προέδρου του Αρείου Πάγου Γ. Κάππου στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ