Κυριακή 6 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΥΤΣΑΣ

Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης

Motion Team

Εκ μέρους της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ απευθύνω στο 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό.

Το Συνέδριο διεξάγεται σε μια συγκυρία δύσκολη για το Λαϊκό Κίνημα, που καθιστά όμως ακόμη πιο αναγκαία τη στράτευση και τους κοινούς αγώνες.

Η αντίσταση στην επίθεση των δυνάμεων του πολέμου, της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού, μια επίθεση που συνεχώς κλιμακώνεται, δεν επιτρέπει αποστρατείες και ιδιωτεύσεις. Αντίθετα απαιτεί μεγαλύτερες προσπάθειες από τους λαούς, τους εργαζόμενους και τα κοινωνικά κινήματα.

Στα καθ' ημάς, η ΝΔ καθημερινά απογοητεύει, το ΠΑΣΟΚ χάνει και η Αριστερά καλείται να κερδίσει.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαπιστώσαμε ότι από τα κεντρικά σημεία του προσυνεδριακού διαλόγου, ήταν η προβληματική για τη συγκρότηση του Αντιμονοπωλιακού, Αντιιμπεριαλιστικού Δημοκρατικού Μετώπου, από πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις με βάση ένα κοινό πρόγραμμα.

Αποτελούμε μια από τις συνιστώσες του Μετώπου αυτού.

Η κύρια συμφωνία μας με το ΚΚΕ είναι η ευθεία και ασυμφιλίωτη αντίθεσή μας με τη νεοφιλελεύθερη, καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση. Το κύριο σημείο διαφωνίας μας είναι η επιλογή της εναλλακτικής προοπτικής που έχουμε για την Ευρώπη. Είμαστε κίνηση ευρωπαϊκού προσανατολισμού, σε αντίθεση όμως με τη σημερινή νεοφιλελεύθερη ατλαντική πορεία της Ευρώπης, που στη σημερινή συγκυρία εκφράζεται με το λεγόμενο ευρωπαϊκό «σύνταγμα». Ενα «σύνταγμα» που, στο όνομα της ενοποίησης, ακυρώνει τις κοινωνικές κατακτήσεις των ευρωπαϊκών λαών, προωθώντας την ανεξέλεγκτη «ελευθερία» της Αγοράς και στηρίζει την αμερικανοατλαντική ομπρέλα πάνω από την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Οι διαφορές αυτές βέβαια δε στάθηκαν εμπόδιο για τη συστράτευσή μας στο Αντιπολεμικό Κίνημα, στο Κίνημα κατά της Παγκοσμιοποίησης και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τομείς όπου το ΚΚΕ δίνει μάχες με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αξιοπιστία.

Πολύ περισσότερο καθώς πιστεύουμε πως οι Συμμαχίες πρέπει να γίνονται με βάση κοινούς πολιτικούς παρονομαστές και να είναι ενταγμένες σε ένα πολιτικό σχέδιο με προοπτική και όχι ν' αποτελούν όχημα εξυπηρέτησης προσωπικών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων.

Κάτω από τη σκοπιά αυτή είμαστε σίγουροι πως θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο η μέχρι τώρα συνεργασία μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ