Κυριακή 6 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μπροστά σε νέους αγώνες

Αύριο στον Ακάδημο στις 6μ.μ. μαζική συγκέντρωση

Αποφάσεις για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις παίρνουν οι ταξικές δυνάμεις στην πλατιά ανοιχτή συγκέντρωση, που διοργανώνει αύριο Δευτέρα 7 του Φλεβάρη, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Ταυτόχρονα, θα συζητηθεί το πρόγραμμα δράσης και οι πρωτοβουλίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μέχρι την Πρωτομαγιά.

Η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη να πάρουν μέρος και να συζητήσουν το πρόγραμμα δράσης. Η σύσκεψη θα γίνει στο θέατρο «Ακάδημος» (γωνία Ιπποκράτους και Ακαδημίας) στις 6 μ.μ.

Σε προκήρυξή του προς τους εργαζόμενους, μπροστά στη νέα περίοδο το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η αντεργατική επίθεση δυναμώνει. Χτυπάει το σύνολο των δικαιωμάτων μας και ανοίγει το δρόμο για ακόμα πιο επώδυνες αλλαγές σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

  • Απολύσεις
  • Ανεργία
  • Ακρίβεια
  • Ωράριο
  • Λιτότητα

Η κυβέρνηση δίνει συνέχεια στα αντιασφαλιστικά μέτρα που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με αιχμή την ενοποίηση των Ταμείων και τις αντιδραστικές αλλαγές που δρομολογούνται στις τράπεζες, οργανώνεται νέα σφοδρή επίθεση. Στόχος είναι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η αύξηση των εισφορών των εργαζομένων, η απαλλαγή των εργοδοτών από ασφαλιστικές υποχρεώσεις, η οικοδόμηση ακόμα πιο βάρβαρου αντιλαϊκού ασφαλιστικού συστήματος. Δηλαδή, απόλυτη ικανοποίηση των αιτημάτων του ΣΕΒ.

Οι πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις για το ωράριο υπηρετούν τα μεγαλοσυμφέροντα. Αποσκοπούν στη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια και οδηγούν στο στραγγαλισμό των αυτοαπασχολούμενων, των μικρεμπόρων, στην ένταση της εκμετάλλευσης και τη χειροτέρευση της κατάστασης των εργαζομένων.

Επιταχύνονται και επεκτείνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, σχεδιάζουν το χτύπημα του 8ωρου, την αύξηση του χρόνου εργασίας.

Το συμπέρασμα είναι αναμφισβήτητο. Η ΝΔ συνεχίζει την αντιλαϊκή πορεία του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική της είναι και αυτή εχθρική για τους εργαζόμενους, είναι πολιτική που δουλεύει για τα συμφέροντα και τα κέρδη της ολιγαρχίας, του πλούτου. Δε χωράει καμία αναμονή, δεν υπάρχει περιθώριο για εγκλωβισμό σε νέες ψεύτικες προσδοκίες. Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα κινείται συνεχώς και σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα γίνεται πιο επιθετική και θα γεννάει συνεχώς πιο επικίνδυνα αντιλαϊκά μέτρα. Οσο πιο γρήγορα απεγκλωβίζονται εργατικές δυνάμεις από τις δαγκάνες της κυρίαρχης πολιτικής και επιλέγουν το δρόμο της ταξικής πάλης τόσο θα ισχυροποιείται ο αγώνας μας.

Τώρα! Μαζί με το ΠΑΜΕ για νέους αγώνες

Για να πάρουν τα αφεντικά, η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση την απάντηση που αξίζει στις αντεργατικές τους πολιτικές. Για να φτάσει το μήνυμα μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου ότι οι εργατοϋπάλληλοι δεν είμαστε ραγιάδες. Εχουμε αξιώσεις. Εχουμε δικαιώματα και απαιτούμε εδώ και τώρα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλιά, να διεκδικήσουμε πλήρη - σταθερή εργασία αλλά και ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων. Να διεκδικήσουμε την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων και να επιβάλουμε κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ. Να εμποδίσουμε τη νέα επιδρομή στα ασφαλιστικά δικαιώματα και να απαιτήσουμε κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία. Να συγκρουστούμε με την απελευθέρωση του ωραρίου, το ωρομίσθιο, τη μερική απασχόληση, να κόψουμε το χέρι σ' αυτούς που τολμούν να χτυπήσουν την κυριακάτικη αργία. Να διεκδικήσουμε 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, με πλήρη δικαιώματα. Να σταματήσει η ιδιωτική ληστρική δράση στην Υγεία και την Παιδεία.

Μέσα στη δράση να συντονιστούμε με τους αυτοαπασχολούμενους, με τους ΕΒΕ και τους μικρομεσαίους αγρότες που δίνουν αγώνα επιβίωσης και να κτίσουμε ισχυρό Μέτωπο αντιπαράθεσης με την αντιλαϊκή πολιτική.

Μαζί! Με το ΠΑΜΕ κόντρα στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό!

Κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, γιατί είναι στην απέναντι όχθη, υποστηρικτές της στρατηγικής του κεφαλαίου. Γιατί έχουν βάλει την υπογραφή τους για κάθε αντεργατικό μέτρο, γιατί ευθύνονται για το άθλιο μεροκάματο των 25 ευρώ και προσπαθούν να αφοπλίσουν το εργατικό κίνημα με την ταξική συναίνεση και τους διαλόγους της υποταγής. Γιατί λειτουργούν σαν δούρειος ίππος και συνεισφέρουν στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, με τη δημιουργία της λεγόμενης Ακαδημίας Εργασίας.

Μαζί! Με το ΠΑΜΕ για να οργανωθεί η εργατική τάξη, να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα

Να δώσουμε τη μάχη των αρχαιρεσιών και να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης. Γερά, ζωντανά, ταξικά προσανατολισμένα συνδικάτα που θα παλεύουν με τα αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες των εργαζομένων, που θα συγκρούονται με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτό είναι το όπλο μας, αυτή είναι βασική προϋπόθεση για να αντισταθούμε αποτελεσματικά και να έχουμε νέες κατακτήσεις. Με συνδικάτα που θα αξιοποιούν κάθε μορφή πάλης και αγώνα.

Μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των οικοδόμων, των κλωστοϋφαντουργών, το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 9 Δεκέμβρη, το ΠΑΜΕ συνεχίζει την προσπάθεια. Ολοι στον αγώνα. Ολοι στην ταξική μάχη.

Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο!»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρέος όλων να πετύχει η απεργία (2011-05-05 00:00:00.0)
Γέννημα μιας ώριμης ανάγκης (2008-10-10 00:00:00.0)
Στην πρώτη γραμμή του αγώνα οι άνθρωποι του μόχθου (2006-12-03 00:00:00.0)
Στη μάχη με όπλο το πλαίσιο του ΠΑΜΕ (2005-08-28 00:00:00.0)
Να γίνει σταθμός νέων ταξικών αγώνων (2004-11-09 00:00:00.0)
Πλώρη για ακόμα πιο ισχυρό ταξικό πόλο (2003-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ