Σάββατο 5 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε ύφεση το κύμα κακοκαιρίας

Motion Team

Υφεση παρουσίασε χτες το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα, αλλά ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα μέχρι την Κυριακή. Πάντως και χτες σχολεία δε λειτούργησαν σε νομούς της χώρας, ενώ σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου σημειώθηκαν διακοπές ή χρειαζόταν η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Συγκεκριμένα, παρέμειναν κλειστά τα σχολεία στη ΒΑ Αττική, στα Γρεβενά, τη Φλώρινα, την Κοζάνη και την Πιερία, όπως και τα δημοτικά σχολεία σε Χαλκιδική, Καστοριά και Κιλκίς. Στο νόμο Θεσσαλονίκης λειτούργησαν μόνο τα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Διακοπές της κυκλοφορίας σημειώθηκαν σε τμήματα του οδικού δικτύου της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας, Ευρυτανίας, Ευβοίας, Αχαΐας, Αρκαδίας. Κλειστός ήταν ο δρόμος στην Πάρνηθα από το σημείο του τελεφερίκ, από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια και η Διονύσου προς Αγιο Πέτρο. Κλειστό παρέμεινε το τμήμα της Εγνατίας οδού στο νομό Κοζάνης, ο επαρχιακός δρόμος από την Εδεσσα προς και από το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακσταλάν, στο νομό Πέλλας, καθώς και ο επαρχιακός δρόμος Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Με αλυσίδες διεξαγόταν η κυκλοφορία στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, καθώς και σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου των νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Αποκλεισμένα ήταν πέντε χωριά στα Ιωάννινα, τρία στη Φθιώτιδα, δυο στην Ευρυτανία, ένα στη Μαγνησία, δυο στα Τρίκαλα, τρία στην Καρδίτσα, τέσσερα στην Ηλεία και έντεκα στην Ορεστειάδα.

Στη Βόρεια Ελλάδα, στους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας χρειάζονταν αλυσίδες στο επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο, ενώ στους νομούς Γρεβενών και Φλώρινας τα σχολεία παρέμειναν κλειστά. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονταν και στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βίγλας και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου. Στην Κεντρική Μακεδονία αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονταν μόνο στα χιονοδρομικά κέντρα, ενώ τα σχολεία στο νομό Πιερίας παρέμειναν κλειστά. Στην Ανατολική Μακεδονία δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα. Στη Θάσο η κυκλοφορία διεξαγόταν με αλυσίδες, ενώ για άλλη μία μέρα έμειναν κλειστές οι πορθμειακές γραμμές Καβάλας - Πρίνου και Λιμένα - Κεραμωτής. Στη Θράκη σοβαρά προβλήματα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο νομός του Εβρου, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο του νομού Ροδόπης.

Ο βόρειος Εβρος είναι αποκλεισμένος, η κυκλοφορία έχει διακοπεί και μόνο με αλυσίδες και μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο έως το Διδυμότειχο. Ολα τα σχολεία του νομού παρέμειναν κλειστά, εκτός από τα σχολεία της Αλεξανδρούπολης. Κλειστή παρέμεινε η Εγνατία Οδός και η εθνική οδός στο κομμάτι του Εβρου. Χιόνια έπληξαν τη Σαμοθράκη και έγιναν διακοπές ρεύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ