Σάββατο 5 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θέλουμε ανοιχτό και ελεύθερο λιμάνι

Ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Κλιμάκιο της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Δημ. Πιτσιάβα, έκανε παράσταση στο Λιμεναρχείο και συγκεκριμένα, λόγω απουσίας του λιμενάρχη εκτός Κέρκυρας, στον υπολιμενάρχη κ. Κοντόπουλο όπου κατήγγειλε την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο του λιμένα.

Με τον ελλιμενισμό του τελευταίου πλοίου της γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα στο χώρο που είναι για τα κρουαζιερόπλοια, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, το επιβατικό κοινό αναγκάζεται με τις αποσκευές στα χέρια και με αντίξοες πολλές φορές καιρικές συνθήκες να διανύει περίπου ένα χιλιόμετρο με τα πόδια, για να φτάσει σε ένα σημείο του λιμανιού πού θα βρει μεταφορικό μέσο. Επίσης, καταγγέλθηκε η έκδοση υπεράριθμων εισιτηρίων που παρουσιάστηκε σε ορισμένα δρομολόγια, η πτώση στη θάλασσα αυτοκινήτων από την αποβάθρα 5 που είχε σαν αποτέλεσμα το χάσιμο ζωής συνανθρώπων μας και η απαγόρευση εισόδου στο χώρο των κρουαζιερόπλοιων ερασιτεχνών ψαράδων και κατοίκων του νησιού.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ θεωρεί απαράδεκτο να βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και να μην υπάρχουν υποδομή και μέτρα για την ασφαλή - ελεύθερη κίνηση μέσα στο λιμάνι καθώς επίσης και για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Φυσικά, πώς να παρθούν τέτοια μέτρα, όταν στόχος και της προηγούμενης αλλά και της τωρινής κυβέρνησης είναι η μετατροπή του λιμανιού σε ένα σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο ικανό να αυξήσει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και "καθαρό" από οποιαδήποτε λαϊκή παρέμβαση. Το στόχο αυτό έρχονται να υλοποιήσουν τα μέτρα γενικής αστυνόμευσης που έχουν ληφθεί μετά από απαίτηση των πλοιοκτητριών εταιριών (εφοπλιστών) και την εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν.

Ο υπολιμενάρχης τόνισε ότι ίσως χρειαστεί να παρθούν και άλλα μέτρα, για να πιστοποιηθεί το λιμάνι ως ασφαλές από ανεξάρτητη πιστοποιημένη εταιρία, κινδυνολογώντας ότι αν δεν εφαρμοστούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας δε θα προσεγγίζουν άλλο στο λιμάνι τα κρουαζιερόπλοια, με τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία.

Η εγκατάσταση στο λιμάνι ενός τεράστιου ηλεκτρονικού δικτύου, το οποίο αποτελείται από κάμερες, εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της ΕΕ και των μέχρι τώρα κυβερνήσεων που εναρμονισμένες με τη γενικότερη πολιτική του κατεξοχήν τρομοκράτη των λαών των ΗΠΑ, καλλιεργούν συστηματικά το έδαφος για τη δημιουργία μηχανισμών παρακολούθησης στο όνομα δήθεν της "τρομοκρατίας". Δεν είναι τυχαίος ούτε ο καινούριος τρομονόμος ούτε όμως και οι νέοι αντεργατικοί νόμοι.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Κέρκυρας να αντιδράσει δυναμικά σ' αυτά τα αντιδημοκρατικά μέτρα που σχεδιάστηκαν από το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση και υλοποιεί η ΝΔ. Να αγωνιστεί για να ξηλωθούν όλες οι κάμερες παρακολούθησης, να καταργηθεί η αστυνομοκρατία και το λιμάνι του νησιού να είναι χώρος ανοιχτός και ελεύθερος σε όλους τους Κερκυραίους, σταματώντας επιτέλους το κυνήγι των "μαγισσών", να αγωνιστεί μαζί με το ΚΚΕ για να ανοίξει το δρόμο για μια λαϊκή εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ