Σάββατο 5 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Ταϊλάν

Σε κλιμάκωση της συμπαράστασης στον Κούρδο αγωνιστή Ταϊλάν καλεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης που έχουν συγκροτήσει φορείς και οργανώσεις για την απελευθέρωση και τη μη έκδοσή του στη Γερμανία. Για το λόγο αυτό, η Επιτροπή καλεί σε νέα συγκέντρωση και πορεία, την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ.., στα Προπύλαια.

Ο Κούρδος αγωνιστής εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές Κομοτηνής από τον Απρίλη του 2004, αφού συνελήφθη γιατί βοήθησε συμπατριώτες του πρώην πολιτικούς κρατούμενους στα λευκά κελιά της Τουρκίας να μπουν στην Ελλάδα, για να ζητήσουν άσυλο. Σε αίτημα έκδοσης του Ταϊλάν που κατέθεσε η γερμανική Δικαιοσύνη, ο Αρειος Πάγος έκανε δεκτό το τρίτο σκέλος του. Η οριστική έκβαση της υπόθεσης εξαρτάται από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος ωστόσο δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα.

Σε σχετική της ανακοίνωση, η Επιτροπή Φορέων και Οργανώσεων για την απελευθέρωση και τη μη έκδοση του Ταϊλάν σημειώνει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «αδιαφορεί για το πάνδημο αίτημα της άμεσης απελευθέρωσης του Ταϊλάν. Αρνείται να δεχτεί και πάλι την Επιτροπή Αλληλεγγύης. Κωλυσιεργεί και παρατείνει τη σκανδαλώδη κράτηση και ομηρία ενός αγωνιστή του λαϊκού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ