Σάββατο 5 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Κυριακής, κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι κάτοικοι και οι φορείς του Σταυρού Θεσσαλονίκης, ενάντια στη λειτουργία του εμπορικού λιμανιού. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. από το ΚΑΠΗ Σταυρού.

Οπως καταγγέλλουν, το εμπορικό λιμάνι εδώ και χρόνια λειτουργεί αυθαίρετα, χωρίς ποτέ κάποιος αρμόδιος φορέας να έχει αποφασίσει για την ύπαρξή του και χωρίς να έχει δημιουργηθεί φορέας διαχείρισης. Εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι, που στην πλειοψηφία τους ζουν από τον τουρισμό, αντιδρούν στη λειτουργία του, γιατί, όπως καταγγέλλουν, καταστρέφεται το μεγαλύτερο κομμάτι της παραλίας του Σταυρού και υποβαθμίζεται περιβαλλοντικά η περιοχή.

Τους τελευταίους 7 μήνες η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων που συστήθηκε, πραγματοποίησε αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Σε 3 μήνες ξεκινά η τουριστική περίοδος και η κατάσταση παραμένει ίδια. Αύριο, προχωρούν σε δυναμική κινητοποίηση και προειδοποιούν με κλιμάκωση του αγώνα αν δε δοθεί άμεσα λύση. Διεκδικούν τη μεταφορά της εμπορικής δραστηριότητας σε άλλο μέρος, τετράμηνη παύση λειτουργίας του λιμανιού κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και λήψη μέτρων κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ