Σάββατο 5 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
«ΟΧΙ» στους εκφραστές της κυρίαρχης πολιτικής

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων» για τις εκλογές της 27ης και 28ης Φλεβάρη

«Ολοι εμείς που ανήκουμε στη συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων της Αθήνας, έχουμε κάθε συμφέρον να αντιταχθούμε με την ψήφο μας στην παγιωμένη, τα τελευταία χρόνια, λειτουργία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ως συνδιαχειριστή της κρίσης και των προβλημάτων του κλάδου μας».

Με αυτά τα λόγια η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» καλεί τους δικηγόρους της Αθήνας των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, και τη μεγάλη πλειοψηφία των νέων δικηγόρων στις εκλογές της 27ης και 28ης Φεβρουαρίου να τιμωρήσουν τους υποψήφιους και τις παρατάξεις, που ως εκφραστές των πολιτικών δυνάμεων της ΝΔ (Δ. Παξινός), του ΠΑΣΟΚ (Δ. Βερβερσός) και του ΣΥΝ (Θ. Σχινάς), φέρουν την κύρια ευθύνη για το τέλμα απραξίας όπου έχουν οδηγήσει το ΔΣΑ.

Η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» με υποψήφιο πρόεδρο τον Β. Κοκκινάκη είναι μια συμπαράταξη ριζοσπαστών, προοδευτικών, αριστερών, κομμουνιστών, οικολόγων δικηγόρων, που συναντήθηκαν σε κοινούς πολιτικο - συνδικαλιστικούς αγώνες και δηλώνει ότι θα παλέψει για την ευρύτερη συσπείρωση των δικηγόρων, στη βάση των κοινών προβλημάτων και συμφερόντων, για τη δημιουργία ενός σταθερού και, σε βάθος ορίζοντα, ριζοσπαστικού πόλου αντίστασης, διεκδίκησης, κατακτήσεων και ανατροπής των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών στο ΔΣΑ.

Στη διακήρυξή της η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» αναφέρεται στις νέες αναδιαρθρώσεις και την απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων», που θα έχει βαρύτατες συνέπειες στους δικηγόρους.

«Οι αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για ταχύτερη εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναφέρεται στη διακήρυξη, επιβάλλουν την απελευθέρωση των "κλειστών επαγγελμάτων", στα οποία περιλαμβάνεται και το δικηγορικό επάγγελμα.

Αυτό σημαίνει πλήρη απελευθέρωση της αγοράς των νομικών υπηρεσιών σε έδαφος βίαιου και επιθετικού για τα λαϊκά στρώματα ανταγωνισμού, που θα προσφέρει τη δικηγορική ύλη και τη μεγάλη πλειοψηφία των μαχόμενων δικηγόρων, βορά στις μεγάλες κεφαλαιουχικές δικηγορικές εταιρίες.

Η συρρίκνωση των λαϊκών εισοδημάτων, η αύξηση του κόστους απονομής της δικαιοσύνης, η συρρίκνωση του δημόσιου κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η φορολογική αφαίμαξη των μικρομεσαίων επαγγελματιών (και δικηγόρων), η υποβάθμιση της ποιότητας και της ουσίας της απονεμόμενης δικαιοσύνης, η έλλειψη δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων είναι συνέπειες μιας αυταρχικής αντιλαϊκής πολιτικής που αγγίζουν και τους δικηγόρους».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη διακήρυξη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που βρίσκονται υπό διωγμό. Τη στιγμή που η αστυνομική αυθαιρεσία εντείνεται καθημερινά, η χώρα μετατρέπεται σε ένα τεράστιο δικαστήριο, διώκτη εργαζομένων, αγωνιστών μαθητών, αγροτών συνδικαλιστών και αγωνιστών ειρήνης, επισημαίνεται στη διακήρυξη, η Δικαιοσύνη λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της εξουσίας.

«Η Δικαιοσύνη, αναφέρει η Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων, αναδεικνύεται σε θεματοφύλακα και όργανο υλοποίησης και εφαρμογής της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής και των αντίστοιχων επιταγών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μετασχηματίζεται σε μηχανισμό νομιμοποίησης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, καταστολής των λαϊκών αγώνων και περιορισμού των ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Οσον αφορά στη συνδικαλιστική ηγεσία του ΔΣΑ, η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων», αναφέρει ότι ποδηγετήθηκε από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ενσωματώθηκε στους μηχανισμούς χειραγώγησης και διαχειρίστηκε την κρίση και τα προβλήματα του κλάδου, όπως απαιτούσε η κεντρική κυβερνητική πολιτική, σύμφωνα με τον αδιέξοδο τρόπο της συναίνεσης, του κατευνασμού, της «μετριοπάθειας», της μεταρρυθμιστικής αυταπάτης και της μείωσης των απαιτήσεων.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκαν και οι υποψήφιοι σύμβουλοι στο συνδυασμό της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων» που είναι οι εξής: Α. Αντανασιώτης, Φ. Αρχιμανδρίτης, Λ. Βλάχος, Δ. Βογιατζής, Α. Βρεττός, Α. Γκόγκου, Β. Δημόπουλος, Ε. Ζαφειρίου, Ε. Κάτσαρη, Ε. Κατσιάβας, Α. Καψόπουλος, Χ. Κούκλης, Ι. Κουλουρούδης, Κ. Κούτρας, Β. Κριτσίλη, Χ. Μαρούλι, Α. Μίχας, Γ. Παριανός, Φ. Σεβαστιάδης, Σ. Σταθάκη, Β. Σταυρόπουλος, Β. Τζούφης, Κ. Χαρανάς και Η. Χατζηπαναγιώτου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να συμπαραταχτούμε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα(2010-04-21 00:00:00.0)
Στις 24 και 25 Φλεβάρη οι εκλογές των δικηγόρων(2008-02-19 00:00:00.0)
Σε αλλαγή συσχετισμών στοχεύει η «Αγωνιστική Συμπαράταξη»(2005-02-26 00:00:00.0)
Στο δρόμο για τη νίκη οι «μαχόμενοι δικηγόροι»(2002-02-09 00:00:00.0)
Συγκέντρωση της "Δικηγορικής Αγωνιστικής Κίνησης"(1996-02-11 00:00:00.0)
Από τους δικηγόρους και για τους δικηγόρους(1996-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ