Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
Να συμπαραταχτούμε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα

Παράσταση αύριο στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Κάλεσμα στους δικηγόρους να συμμετέχουν και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι

Σε κινητοποιήσεις προχωρά η Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων, οργανώνοντας την αντίσταση των δικηγόρων χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων στη σφαγή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που επιφέρουν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Η Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων πραγματοποιεί αύριο (Πέμπτη) παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 9.30 το πρωί, ενώ καλεί τους δικηγόρους στην απεργιακή συγκέντρωση - συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο Σύνταγμα. Επίσης, χτες η Συμπαράταξη πραγματοποίησε πικετοφορία στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

«Είναι ώρα, αναφέρει η Συμπαράταξη, όλοι εμείς που εργαζόμαστε στο χώρο της Δικαιοσύνης, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, δικηγόροι μικρών και μεσαίων εισοδημάτων να συμπαραταχθούμε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ. Να μπούμε στη μάχη για την απόκρουση αυτής της αντιλαϊκής αντεργατικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με τη στήριξη τόσο της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. αλλά και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Συζήτηση για την οδηγία Μπολκεστάιν

Προχτές, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων στα γραφεία του ΔΣΑ για τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπου κυριάρχησε το θέμα της απελευθέρωσης των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων και το Ασφαλιστικό.

Η εισηγήτρια Κ. Γεράκη, αναφερόμενη στην οδηγία Μπολκεστάιν σημείωσε ότι κύρια επιδίωξη της απελευθέρωσης στο χώρο των νομικών επαγγελμάτων είναι η κατοχύρωση του κερδοφόρου μοντέλου της μεγάλης δικηγορικής εταιρείας που θα μπορεί να έχει κεφαλαιουχικό χαρακτήρα και να παρέχει είτε μόνο νομικές υπηρεσίες είτε ένα ευρύτερο πακέτο νομικο-οικονομικών υπηρεσιών (εταιρείες πολυεπαγγελματικών δραστηριοτήτων, όπου θα απασχολούνται δικηγόροι, λογιστές, φοροτεχνικοί, δικαστικοί επιμελητές κ.λπ.). «Η εξέλιξη αυτή, συνέχισε η Κ. Γεράκη, δε σχετίζεται μόνο με την ένταση της εκμετάλλευσης των μισθωτών δικηγόρων και την ανακατανομή της δικηγορικής ύλης υπέρ των μεγάλων εταιρειών σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, αλλά και επιφέρει αρνητικές συνέπειες συνολικά σε βάρος των εργαζόμενων και των άλλων αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων».

Στην εκδήλωση των δικηγόρων μίλησε και ο μηχανικός Γρ. Γρηγοριάδης, στέλεχος της Πανεπιστημονικής, ο οποίος μετέφερε την εμπειρία και τις αρνητικές επιπτώσεις από την απελευθέρωση του κλάδου των μηχανικών.

Για το Ασφαλιστικό

Ο δικηγόρος Β. Κατσιάβας αναφέρθηκε στο Ασφαλιστικό. Ο ομιλητής σημείωσε ότι από το 1998 μέχρι σήμερα οι εκάστοτε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αρνούνται παράνομα να αποδώσουν στο Ταμείο Νομικών τον πόρο από το Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων που ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 120.000.000.000 δραχμών. Επίσης, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αρνείται να αποδώσει το ποσό των 10.000.000.000 δραχμών που οφείλει με βάση τις διατάξεις του άρθρου 22 του Ν. 2084/1992 για τη συμμετοχή του κράτους στην ασφάλιση των εισερχόμενων στον κλάδο από την 1-1-1993, με αποτέλεσμα οι νέοι ασφαλισμένοι δικηγόροι αντί για σύνταξη να πάρουν ένα πενιχρό επίδομα προνοιακού τύπου.

Ο Β. Κατσιάβας άσκησε σκληρή κριτική στις κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) που αποτελούν την πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΣΑ, κατηγορώντας τους ότι αδράνησαν αλλά και συνειδητά υπονόμευσαν κάθε αγωνιστική πρόταση, κάθε αγωνιστική δράση και διεκδίκηση. Ο ομιλητής μίλησε για παράκαμψη της ηγετικής ομάδας του ΔΣ του ΔΣΑ με οργάνωση του αγώνα από τα κάτω, με επιτροπές αγώνα, συσπειρώσεις και πρωτοβουλίες που να βάζουν σε δράση τους δικηγόρους που πλήττονται από τα μέτρα της κυβέρνησης.

«Χρειάζεται, συνέχισε ο ομιλητής, σκληρός, διαρκής και μακροχρόνιος αγώνας για ν' ανατραπεί αυτή η πολιτική. Στην ενιαία επίθεση, να αντιπαρατάξουμε ενιαίο μέτωπο με την εργατική τάξη, με τους άλλους κλάδους επιστημόνων και αυτοαπασχολούμενων, με μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες με τη φτωχή και μεσαία αγροτιά, Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαία η συσπείρωση και η κοινωνική συμμαχία στη βάση ενός κοινού πλαισίου διεκδικήσεων και δράσης».

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμα ο Μ. Κοκκινάκης, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, ο Ηλ. Ζαχάκος εκ μέρους των δικαστικών επιμελητών. Παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος.

Τέλος, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα των ασκούμενων και μισθωτών δικηγόρων μίλησε η Ελ. Μόκα, η οποία κατηγόρησε για αδιαφορία τη διοίκηση του ΔΣΑ στα προβλήματα των ασκούμενων και νέων δικηγόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ