Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αύξηση της τιμής των εισιτηρίων

Σε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και αντικατάσταση του ενιαίου εισιτηρίου από ένα απλό μιας διαδρομής και ένα μετεπιβίβασης προχωρά ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης καθώς, όπως φαίνεται, πήρε το πράσινο φως από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη άρχισαν να τυπώνονται τα σχετικά συνοδευτικά για την αντικατάσταση των σημάνσεων στα μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσης που υπάρχουν μέσα στα λεωφορεία.

Η αύξηση γίνεται μετά από σχετική εισήγηση του ΟΑΣΘ προς το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο όνομα της αύξησης των τιμών στα καύσιμα, για να μη μειωθεί η κερδοφορία του. Η σχετική τροποποίηση της σύμβασης αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες ώστε να μπουν σε εφαρμογή οι αυξήσεις από την 1η Μαΐου.

Ετσι το ενιαίο εισιτήριο του ΟΑΣΘ που κόστιζε 50 λεπτά και έδινε τη δυνατότητα μετεπιβίβασης σε λεωφορεία άλλης γραμμής εντός διάρκειας 70 λεπτών, θα αντικατασταθεί από δύο εισιτήρια. Το απλό εισιτήριο μιας διαδρομής που θα κοστίζει 60 λεπτά και το εισιτήριο μετεπιβίβασης που θα κοστίζει 1 ευρώ και θα παρέχει τη δυνατότητα μετεπιβίβασης σε λεωφορεία άλλης γραμμής εντός διάρκειας 90 λεπτών.

Με την απόφαση του ΟΑΣΘ για αύξηση των εισιτηρίων συμφώνησε και η πλειοψηφία του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) διά του εκπροσώπου της στο ΔΣ του Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ