Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΩΡΑ»
Ο λαός να απορρίψει το σχέδιο «Καλλικράτης»

Η πλήρης συμφωνία των παρατάξεων του δικομματισμού με την ανάγκη υλοποίησης του σχεδίου «Καλλικράτης» αναδείχθηκε στην ειδική έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, παρά τις επιμέρους διαφωνίες που εκφράστηκαν σχετικά με τον τρόπο που προωθείται η νέα διοικητική μεταρρύθμιση από την κυβέρνηση. Τελικά, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία και ζητά την απόσυρση του σχεδίου «Καλλικράτης» για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας και τη σύνταξη ενός νέου νομοσχεδίου που θα στηρίζεται στις αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ, το Σύνταγμα και τον Ευρωπαϊκό Χάρτη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την πρόταση της διοίκησης του Δήμου και το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης καταψήφισε ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα».

Με ανακοίνωσή της η παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να απορρίψει το σχέδιο «Καλλικράτης», τους στόχους και τα μέτρα του, γιατί δεν εκφράζει τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Οπως σημειώνει, «καμία διοικητική δομή, τέτοια ή άλλη που προτείνει η διοίκηση του δήμου, δε συμφέρει τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες. Καμία διοικητική μεταρρύθμιση δεν αντιμετωπίζει τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου, απεναντίας είναι ενταγμένη στην εξυπηρέτηση των στόχων του Συμφώνου Σταθερότητας.

Καμία ανάπτυξη σε όφελος του λαού δεν μπορεί να γίνει με τη μια ή την άλλη επιλογή ένωσης δήμων. Το πρόβλημα δεν είναι χωροταξικό.

Με τη θέση μας αυτή, δεν υπερασπιζόμαστε την παλιότερη διοικητική δομή.

Αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι η καταδίκη συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, η πάλη για κατακτήσεις με βάση την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ