Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Επίθεση σε μετανάστες και διαδηλώσεις με πρόσχημα την ... καθαριότητα

Σε μετανάστες, διαδηλωτές, μικροπωλητές και αφισοκολλητές απέδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης, προβλήματα που υπάρχουν στην καθαριότητα της πόλης. Πιστός στην πολιτική ενός «καθαρού» ιστορικού κέντρου που σκοπό έχει να εκδιώξει τους μετανάστες, να συκοφαντήσει και να περιορίσει τη λαϊκή αντίδραση και τη διάδοση των ιδεών, ο Ν. Κακλαμάνης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε σχεδόν αναρμόδιος.

Βέβαια, την ίδια στιγμή που εντόπισε όλα τα παραπάνω, η πραγματικότητα είναι ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στην πλειοψηφία τους εργάζονται με σύμβαση έργου, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, δώρα, άδειες και μισθούς πείνας. Ο δήμαρχος ανάμεσα σε άλλα μίλησε για τα κυτία συλλογής περιττωμάτων ζώων που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης, τα νέα οχήματα, κόστους 30 εκατομμυρίων ευρώ που αποκτήθηκαν, τα ειδικά σημεία σβησίματος του τσιγάρου.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Κακλαμάνης, αναφερόμενος στους παράγοντες που κατά την εκτίμησή του δημιουργούν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, υπέδειξε: Την υπαίθρια διαβίωση μεγάλου αριθμού μεταναστών. Η αλήθεια είναι πως η διοίκηση του δήμου χρησιμοποιώντας αυτό ως πρόσχημα συμμετέχει σε επιχειρήσεις καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. εναντίον μεταναστών.

Τις πορείες που καθυστερούν τα δρομολόγια. Το γνωστό επιχείρημα που χρησιμοποιεί η άρχουσα τάξη για να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις. Λες και όταν δεν υπάρχουν διαδηλώσεις, η κυκλοφορία στο κέντρο διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση. Ακόμα ένα επιχείρημα που χρησιμοποιείται κατά κόρον με στόχο να χτυπηθεί η διάδοση ιδεών μέσω των αφισών και άλλων προπαγανδιστικών υλικών.

Τα παράνομα παζάρια και τους μικροπωλητές. Σε καταγγελίες μικροπωλητών για όργιο κερδοσκοπίας στις θέσεις που διανέμει ο δήμος σε πανηγύρια, δεν έχει υπάρξει σαφής απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ