Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ανακοίνωσε νέα ευρήματα που βρέθηκαν σε σπίτι στην Κυψέλη

Τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι της Κυψέλης, το οποίο παρουσιάζεται από την Αστυνομία ως κρησφύγετο της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», ανακοίνωσε χτες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ε. Οικονόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια, αναμένονται οι βαλλιστικές εξετάσεις των όπλων που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου του κτιρίου επί της οδού Αιγίνης 8 και Υδρας στη Κυψέλη, για να διαπιστωθεί - όπως λένε - ποια όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί και ποια όχι από τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., βρήκαν αρκετά όπλα και εκρηκτικά στο διαμέρισμα όπως: Δύο καλάσνικοφ, ένα MP5, τρία πιστόλια, τον εκτοξευτήρα ρουκετών με πέντε ρουκέτες, τρεις χειροβομβίδες, σφαίρες, μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας και ζελατοδυναμίτιδας. Επίσης, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, όπως εκτυπωτής, σκάνερ, καταστροφέας εγγράφων, φορητός εξωτερικός δίσκος υπολογιστή, εντυπώματα στρογγυλών σφραγίδων αστυνομικής υπηρεσίας και χαρτιά με στοιχεία ταυτότητας προσώπων. Ακόμα, βρέθηκε ένα 13σέλιδο μηχανογραφημένο κείμενο της προκήρυξης, με την οποία η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση αναλάμβανε τη βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Χτες, ο Ε. Οικονόμου δήλωσε ότι το MP5 που βρέθηκε είχε αφαιρεθεί από φύλακα υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια ληστείας στις 25 Αυγούστου 2004. Με αφορμή το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε και το δεύτερο όπλο τέτοιου τύπου που είχε κλαπεί από τον ειδικό φρουρό του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου στη Γλυφάδα, η Αστυνομία διέρρεε ότι θα συνεχιστούν εκτεταμένες έρευνες για να εντοπιστούν και άλλα κρησφύγετα. Σημειώνεται ότι χτες, μερίδα του αστικού Τύπου αναπαρήγαγε διαρροές της Ασφάλειας ότι το συγκεκριμένο όπλο (που είχε χρησιμοποιηθεί εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ στο υπουργείο Πολιτισμού που είχε ως αποτέλεσμα το βαρύ τραυματισμό του αστυνομικού Δ. Ματζούνη) είχε βρεθεί στο σπίτι της Κυψέλης.

Για την υπόθεση, αναφορά έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ο οποίος δήλωσε ότι «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι αστυνομικές αρχές εργάζονται αθόρυβα και αποτελεσματικά για την εξάρθρωση αυτού του εγκληματικού φαινομένου της τρομοκρατίας στη χώρα μας». Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος ευχαρίστησε τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής για τη «συστηματική, μεθοδική και επίπονη προσπάθεια που κατέβαλαν και καταβάλλουν». Ακόμα, ευχαρίστησε και τους «πολίτες για τη βοήθεια και τη συμπαράστασή τους». Και συμπλήρωσε: «Η εμπιστοσύνη των πολιτών μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τις έρευνές μας με την ίδια ένταση».

Με απλά λόγια, από τις δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι - με πρόσχημα τη ...συμπαράσταση πολιτών - θα συνεχιστεί το όργιο αστυνομοκρατίας που εξελίσσεται εδώ και αρκετές μέρες σε πολλές περιοχές της Αθήνας, με αστυνομικούς με πολιτικά ή ένστολους να περιπολούν και να κάνουν ελέγχους ακόμα και τα ξημερώματα, ζητώντας από διερχόμενους που πάνε για δουλειά να τους δείξουν την ταυτότητά τους! 'Η να μπαίνουν σε πολυκατοικίες, να χτυπούν τις πόρτες σε όλα τα διαμερίσματα, να δείχνουν φωτογραφίες και να υποβάλλουν ερωτήματα σε ανυποψίαστους ανθρώπους.

Επιπλέον, όλα τα παραπάνω, που έχουν τροφοδοτήσει ένα νέο κύκλο τρομολαγνείας, αποτελούν το πρόσχημα για να παρθούν σκληρά κατασταλτικά μέτρα από το αστικό κράτος σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Αλλωστε, είναι γεγονός ότι τέτοιοι μηχανισμοί ή στήνονται, ή χρησιμοποιούνται από τις κρατικές κατασταλτικές υπηρεσίες, μυστικές ή φανερές, για να δημιουργούν με τη δράση τους αφορμές καταστολής του λαϊκού κινήματος. Δρουν ενάντια στο λαό, ενάντια στο κίνημα.

  • Με ανακοίνωση της αστυνομίας, αργά χθες το βράδυ, έγινε γνωστό ότι τα τρία όπλα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στην Κυψέλη έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον της διμοιρίας των Ματ στο Υπουργείο Πολιτισμού, εναντίον της κλούβας της αστυνομίας στο Γουδί και στην επίθεση στο ΑΤ Νέας Ιωνίας
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2014-11-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2014-08-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-10-17 00:00:00.0)
Συλλήψεις για «συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση»(2010-12-07 00:00:00.0)
Νέα στοιχεία(2010-04-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2007-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ