Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται η κατάθεση μαρτύρων

Με την κατάθεση του χειριστή του Κέντρου Αμεσης Δράσης αστυνόμου Ανδρ. Μπατζούλα συνεχίστηκε, χτες, η δίκη των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οπως κατέθεσε ο μάρτυρας, το Κέντρο ενημερώθηκε από πολίτες για τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν στα Εξάρχεια (σ.σ. και δολοφονήθηκε ο 15χρονος μαθητής) και αυτό έχει περάσει με ηλεκτρονικό μήνυμα στις οθόνες των χειριστών του Κέντρου ήδη στις 9.01.

Οπως είπε ο αστυνόμος Ανδρ. Μπατζούλας, ταξίαρχος που ήταν κοντά του, του υπέδειξε να ζητήσει τηλεφωνική επικοινωνία από τους αστυνομικούς μέσω του ασύρματου, για να μάθουν τι συμβαίνει. Η τηλεφωνική επικοινωνία δε θα κατέγραφε στις κασέτες του Κέντρου τα όσα θα έλεγαν οι ειδικοί φρουροί.

Να υπενθυμίσουμε ότι η υπεράσπιση των ειδικών φρουρών ισχυρίζεται ότι η δολοφονία του μαθητή σημειώθηκε πέντε λεπτά μετά τις εννέα, προκειμένου να δικαιολογήσει τις εκ των υστέρων εγγραφές (σ.σ. «δεχόμαστε επίθεση»), ενώ από την πλευρά της η Πολιτική Αγωγή επιμένει στην εκδοχή της συγκάλυψης, που προκύπτει από την αντιπαραβολή των καταθέσεων των διμοιριτών, την καταγραφή της συνομιλίας ανάμεσα στην Αμεση Δράση και τη διμοιρία, αλλά και τα τηλεφωνήματα των πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ