Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΧΕΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Νέα επιχείρηση - «σκούπα» χτες στο κέντρο της Αθήνας

Το κυνήγι των μεταναστών με τις επιχειρήσεις - «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας εντείνεται μέρα με τη μέρα (φωτ. από παλιότερη αστυνομική επιχείρηση στη Βερανζέρου)

Eurokinissi

Το κυνήγι των μεταναστών με τις επιχειρήσεις - «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας εντείνεται μέρα με τη μέρα (φωτ. από παλιότερη αστυνομική επιχείρηση στη Βερανζέρου)
Σε νέα επιχείρηση - «σκούπα» προχώρησε χτες η Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων. Τις τελευταίες μέρες έχει ενταθεί ιδιαίτερα η καταστολή και το κυνήγι των μεταναστών. Χέρι βοηθείας σε αυτές τις επιχειρήσεις δίνει και η δημοτική αρχή του Δήμου Αθήνας με πρόσχημα τον καθαρισμό κτιρίων.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν στον «Ρ» κάτοικοι της περιοχής, χτες το πρωί στο δίωρο 9.30 - 11.30, διμοιρίες των ΥΜΕΤ, μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ (με πλήρη εξάρτυση, κράνη, αναμμένους γυροφάρους, μάσκες στα πρόσωπα κλπ.) και Δημοτική Αστυνομία εισέβαλαν στην πολυκατοικία επί της οδού Ζήνωνος 20. Εβγαλαν έξω όσους αλλοδαπούς βρήκαν, πραγματοποίησαν ελέγχους και συλλήψεις και φόρτωσαν κόσμο σε βανάκια της Αστυνομίας. Κατόπιν, σε μια προσπάθεια δικαιολόγησης ή και προπαγάνδισης της καταστολής, έπιασαν δουλειά συνεργεία του δήμου για να δείξουν σε περίοικους και διερχόμενους ότι κατάσχουν λαθραία εμπορεύματα και ότι απολυμαίνουν τους χώρους της πολυκατοικίας.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που πρόσφυγες διαμένοντες στη Ζήνωνος γίνονται στόχος των κατασταλτικών μηχανισμών. Πριν λίγες μέρες, αντίστοιχη εκκαθαριστική επιχείρηση έγινε στην πολυκατοικία υπ' αριθμόν 11, ενώ μόλις προχτές το βράδυ επιχείρηση - «σκούπα» είχαμε στην περιοχή γύρω από την πλατεία Καραϊσκάκη. Θυμίζουμε ότι η προχτεσινή επιχείρηση διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ