Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΗΛΕΙΑΣ
Η κυβέρνηση ζητά πίσω το τριχίλιαρο

Τη στιγμή που η αποκατάσταση δεν έχει προχωρήσει, η κυβέρνηση ζητά πίσω το τριχίλιαρο από πυρόπληκτους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Τη στιγμή που η αποκατάσταση δεν έχει προχωρήσει, η κυβέρνηση ζητά πίσω το τριχίλιαρο από πυρόπληκτους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Βροχή πέφτουν οι τηλεφωνικές ειδοποιήσεις προς πυρόπληκτους της Ηλείας, από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, μετά από εισαγγελική παραγγελία, προκειμένου να καταθέσουν για ποιο λόγο μέλη οικογενειών που κατακάηκαν, παρέλαβαν το βοήθημα των 3.000 ευρώ περισσότερο από μια φορά. Μάλιστα (μετά από έλεγχο της υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών) το ποσό των 3.000 ευρώ έχει ήδη χρεωθεί στην εφορία, οι τόκοι τρέχουν και ταυτόχρονα πλανάται πάνω από τα κεφάλια των πυροπλήκτων η κατηγορία του ενδεχόμενου δόλου εξαπάτησης του κράτους.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες πυρόπληκτοι στην Ηλεία έχουν κυριολεκτικά στεγνώσει από χρήματα, καθώς η μη οικονομική ενίσχυσή τους όλο αυτό το διάστημα, η μη καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται, η μη κάλυψη του χαμένου εισοδήματος, η μη αντικατάσταση των στάβλων και των μηχανημάτων, τους έχει αναγκάσει να πουλάνε τα κοπάδια τους και τα χωράφια τους σε εξευτελιστική τιμή, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην...

Η Επιτροπή Αγώνα Πυροπλήκτων απαιτεί να σταματήσει άμεσα η εν λόγω διαδικασία με παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου και να διαγραφεί το χρέος των 3.000 ευρώ που έχει φορτώσει η κυβέρνηση σε πυρόπληκτες οικογένειες που τα μέλη της εμφανίζουν αγροτικό εισόδημα.

Σε δήλωσή του στον «Ρ» ο Γιώργος Καραπάνος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πυροπλήκτων και Νομαρχιακός Σύμβουλος της ΝΑΣ Ηλείας, σημειώνει πως «η κυβέρνηση εξαντλεί τη δικαιοσύνη της επάνω στα φτωχά λαϊκά στρώματα που στη δύσκολη εποχή των πυρκαγιών, για να σώσουν τις οικογένειές τους, τα ζωντανά τους, να πάρουν ένα κουτί γάλα για τα παιδιά τους, να αγοράσουν ζωοτροφές, πήραν το βοήθημα των 3.000 ευρώ. Από πρότυπο ανάπτυξης που υπόσχονταν στους κατοίκους πως θα γίνει η Ηλεία, έχει γίνει πρότυπο καταλήστευσης του μόχθου των πυροπλήκτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ