Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Υπεύθυνη για το έγκλημα η πολιτική του δικομματισμού

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εβρου απέρριψε συγκεκριμένες προτάσεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Motion Team

Τα προβλήματα που άφησε πίσω της η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στο Νομό Εβρου έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά. Ο κίνδυνος παραμένει για την περιοχή, αν και από την περασμένη Κυριακή η στάθμη του ποταμού Εβρου παρουσιάζει σταδιακή μείωση. Μικρή αύξηση παρουσίασε χτες το πρωί η στάθμη του ποταμού Αρδα που πηγάζει από τη Βουλγαρία και χύνεται στον Εβρο. Στα χωριά Πύθιο, Ρήγιο και Πετράδες το νερό έχει μολυνθεί και έχει απαγορευτεί η χρήση του για τις επόμενες τουλάχιστον 10 ημέρες. Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις που πνίγηκαν στα νερά του Εβρου ακόμη δεν αποκαλύφθηκαν και οι γεωργοί εκτιμούν ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες ακόμη για να στραγγίσουν τα νερά.

Χτες το βράδυ η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» Εβρου - Ροδόπης έφερε το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Εβρου για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης. Κάλεσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο να υιοθετήσει ως αίτημα προς διεκδίκηση την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων - σε όποιο ύψος και αν υπολογιστούν - για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων.

Ο νομαρχιακός σύμβουλος της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Χρήστος Τρέλλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα χειμωνιάτικα καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις και βροχές) ανέδειξαν για μία ακόμα φορά την ανεπαρκή θωράκιση του νομού και την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και εξοπλισμού της νομαρχίας και των δήμων του νομού να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιούργησε η χιονόπτωση. Ολα αυτά τα προβλήματα, σημείωσε, είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και τις επιλογές της ΕΕ, που δε διέθεσαν τους ανάλογους πόρους για να σχεδιάσουν και να μελετήσουν την αξιοποίηση και διευθέτηση των υδάτινων πόρων και την κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής. Η παράταξη επισημαίνει και τις σοβαρές ευθύνες των τοπικών δημοτικών και νομαρχιακών αρχών, που συμβιβάζονται με τη λιτότητα και τις αντιλαϊκές πολιτικές, που δε βάζουν σε προτεραιότητα το πρόβλημα, δεν το αναδεικνύουν και δε διεκδικούν αγωνιστικά κονδύλια και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Και κάλεσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο να διεκδικήσει την υλοποίηση όλων των αναγκαίων έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, την αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων και το σχεδιασμό ολοκληρωμένης υδατικής πολιτικής, καθώς και τη διακρατική συνεργασία (Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία) για τη διευθέτηση των ζητημάτων διαχείρισης των υδάτινων πόρων των ποταμών.

Τελικά, το Νομαρχιακό Συμβούλιο απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τις ευθύνες που έχει για την επανάληψη του εγκλήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητά άμεσες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στον Εβρο (2018-11-15 00:00:00.0)
«Υδάτινοι Πόροι - Αντιπλημμυρική προστασία - Οι Θέσεις του ΚΚΕ» (2015-12-11 00:00:00.0)
Διαχρονικό δικομματικό έγκλημα (2007-11-25 00:00:00.0)
Η αντιλαϊκή πολιτική «πνίγει» το λαό (2006-01-14 00:00:00.0)
Οι προτάσεις του ΚΚΕ (2005-03-11 00:00:00.0)
«Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα» (2005-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ