Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ
Συκοφαντίες και απειλές από τη συμβιβασμένη ηγεσία

Στην κατασυκοφάντηση και τις απειλές προς γονιούς - μέλη της Κίνησης Γονέων για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Παιδιού, καταφεύγει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) Χρ. Αλεξίου, επιδιώκοντας τη διαγραφή από την εταιρία των γονιών που αγωνίζονται, προκειμένου να συνεχίσει τη χειραγώγηση των μελών της ΕΕΠΑΑ και τη στήριξη της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ο Χρ. Αλεξίου, παραμονές της αυριανής εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης της ΕΕΠΑΑ, κυκλοφόρησε πολυσέλιδη ανακοίνωση προς τα μέλη της ΕΕΠΑΑ με τίτλο «Μια διασπαστική Κίνηση χειραγώγησης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων από ομάδα γονιών». Σ' αυτήν, προκλητικά, ο πρόεδρος της ΕΕΠΑΑ αναφέρει ότι μια μικρή ομάδα γονιών, κινούμενη από πολιτικές ιδεολογίες, επιχειρεί να χειραγωγήσει την ΕΕΠΑΑ και να τη μετατρέψει σε κομματικά καθοδηγούμενο Σύλλογο Γονιών. Παράλληλα, ο Χρ. Αλεξίου, αντιπρόεδρος για χρόνια στη λεγόμενη Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, επιτίθεται ακόμα στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), κατηγορώντας την ότι απηχεί τις απόψεις ενός συγκεκριμένου πολιτικού χώρου και στρέφεται εναντίον όλου του αναπηρικού κινήματος της χώρας.

Μάλιστα, επικαλούμενος το Καταστατικό, ζητάει απ' τους γονείς να αγνοήσουν στις εκλογές τους υποψηφίους της Κίνησης και να αποβάλουν από το σώμα της ΕΕΠΑΑ τα μέλη της Κίνησης για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Παιδιού.

Η ίδια η επιστολή του Χρ. Αλεξίου - γνωστού ως υποψήφιου στο Δήμο της Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ - αποτελεί πολιτικό κείμενο, στήριξης μάλιστα όλων των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την ψυχική υγεία, την παιδεία, την αντιμετώπιση της αναπηρίας που οδηγεί στη χειροτέρευση της ζωής των αυτιστικών παιδιών και των οικογενειών τους.

Οι γονείς - επισημαίνει η Κίνηση - οφείλουν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να εκφράζουν τη γνώμη τους και να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Ετσι, τους καλεί να καταδικάσουν την πολιτική διάσπασης και χειραγώγησης της ηγεσίας της ΕΕΠΑΑ και με την αποφασιστική τους στάση στη γενική συνέλευση να καταψηφίσουν τον απολογισμό δράσης της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του ΔΣ και να υπερψηφίσουν τους αγωνιστές υποψήφιους της Κίνησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2007-11-01 00:00:00.0)
Κίνηση για τον αυτισμό (2005-02-12 00:00:00.0)
Ονειρο θερινής νυκτός οι διακοπές (2004-08-01 00:00:00.0)
Διεκδικούν τα δικαιώματα των παιδιών τους (2003-02-04 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας (2003-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ