Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Οι Αμερικανοί πυροβόλησαν την Τζουλιάνα Σγκρένα!

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΠΑΡΙΣΙ.--

Η είδηση της απελευθέρωση της ιταλίδας δημοσιογράφου Τζουλιάνα Σγκρένα, της ιταλικής εφημερίδας «Ιλ Μανιφέστο» που κρατούνταν όμηρος στο Ιράκ δεν πρόλαβε να κάνει το γύρο του κόσμου... γιατί απλώς επισκιάστηκε από την είδηση ότι αμερικανικό τεθωρακισμένο όχημα έβαλε κατά του αμαξιού που μετέφερε τη Σγκρένα και τους μυστικούς πράκτορες! Κατά λάθος φυσικά...

Οπως μεταδίδει το «Ασοσιέιτεντ Πρες» και το «Apcom news», ένας Ιταλός μυστικός πράκτορας που συνόδευε τη Σγκρένα είναι νεκρός, ένας ακόμη τραυματίστηκε όπως και η ίδια η Σγκρένα που σύμφωνα με τις πληροφορίες νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βαγδάτης με τραύματα στον ώμο. Μέχρι αργά χτες δεν είχε υπάρξει αντίδραση εκ μέρους της ιταλικής κυβέρνησης, ενώ νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ιταλίας Κάρλο Τσιάμπι είχε επιβεβαιώσει την είδηση της απελευθέρωσης καθώς και ότι αεροπλάνο περίμενε τη Σγκρένα για να τη μεταφέρει πίσω στην Ιταλία. Δεν πρόλαβε όμως, γιατί την πρόλαβαν οι κατοχικές δυνάμεις!

Η ιταλίδα δημοσιογράφος είχε απαχθεί στις 4 Φλεβάρη από το κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας και οι απαγωγείς της είχαν απειλήσει ότι θα τη σκοτώσουν εάν η Ιταλία δεν απέσυρε τις στρατιωτικές της δυνάμεις από το Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ