Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Αρόγιο: «Συνεχίστε τις επιχειρήσεις»

ΜΑΝΙΛΑ.--

Η Πρόεδρος των Φιλιππίνων Γκλόρια Μαγαπαγκάλ Αρόγιο έδωσε χτες διαταγή στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας να συνεχίσουν και να εντείνουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στο νησί Τζόλο, που διαρκούν από την 7η Φλεβάρη. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, η Αρόγιο απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εκεχειρίας με τους ενόπλους της «Αμπού Σαγιάφ», οι σφοδρές μάχες με τους οποίους έχουν εξωθήσει πάνω από 40.000 κατοίκους του Τζόλο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

«Ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων, οι τρομοκράτες διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες και τρέχουν», δήλωσε σε διάγγελμά της η Αρόγιο. «Δε θα δώσουμε στους τρομοκράτες καμία ευκαιρία να ανασυνταχθούν και να εξαπολύσουν περαιτέρω τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον κοινοτήτων μας», πρόσθεσε η ίδια.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων διατηρεί στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ όσον αφορά την «αντιτρομοκρατική» της εκστρατεία και πρόσφατα διεξήγε κοινά γυμνάσια με τους Αμερικανούς στην περιοχή, μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ συμβάλλουν με «συμβουλευτικό» ρόλο στις επιχειρήσεις αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ