Κυριακή 20 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«ΚΡΙΣ-ΠΑΝ» - «ΒΙΟΠΛΑΣΤ»
Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι

Ερώτηση για τα δεδουλευμένα που παρακρατά παράνομα η εργοδοσία, κατέθεσαν προς τον υπουργό Απασχόλησης οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Αντ. Σκυλλάκος

Τις προθέσεις του υπουργείου Απασχόλησης, σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της «ΚΡΙΣ-ΠΑΝ» και της «ΒΙΟΠΛΑΣΤ», που έκλεισαν πριν από ενάμιση χρόνο, ζητούν να μάθουν με Ερώτησή τους στον υπουργό Απασχόλησης οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Αντ. Σκυλλάκος.

Οπως τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, «στη συγκεκριμένη περίπτωση, αναδεικνύεται η εργοδοτική ασυδοσία σε όλο της το μεγαλείο». Η ιδιοκτήτρια οικογένεια Παναγιωτόπουλου, του ομίλου «ΚΡΙΣ-ΠΑΝ», θέλοντας ν' αποφύγει την καταβολή των εισφορών στο ΙΚΑ και το Δημόσιο και την καταβολή στους εργαζόμενους δεδουλευμένων και αδειών χρόνων, που παράνομα παρακρατούσε, αποφάσισε να πτωχεύσει το 2003 τις δύο εταιρίες και να πετάξει στο δρόμο απλήρωτους πάνω από 150 εργαζόμενους, χωρίς να χάσει τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των εταιριών και της κερδοφόρας παραγωγικής δραστηριότητας.

Την ίδια στιγμή, ξεκίνησε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα με την επωνυμία «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΕ» και συνέχισε να εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό των δύο εταιριών, χωρίς όμως οι εργαζόμενοι να πάρουν ούτε ένα ευρώ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν ότι η «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΕ», στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας της, έχει προχωρήσει σε σημαντικές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, ενώ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στο ΙΚΑ. Παρ' όλα αυτά, ούτε το ΙΚΑ, ούτε οι Επιθεωρήσεις Εργασίας Περιστερίου και Θηβών έχουν προχωρήσει σε καμιά ενέργεια. Τονίζουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που επιτρέπουν στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες να συνεχίζουν τις όποιες δραστηριότητές τους, εκμεταλλευόμενοι τη δουλιά και τον κόπο των εργαζομένων.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Απασχόλησης: «Τι μέτρα προτίθεται να πάρει, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις "ΚΡΙΣ-ΠΑΝ" και "ΒΙΟΠΛΑΣΤ" και να πάρουν επιτέλους τα δεδουλευμένα τους από την οικογένεια Παναγιωτοπούλου; Θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης μεταξύ των εκπροσώπων της οικογένειας, του υπουργείου, των εργαζομένων και του συνδικάτου των επιχειρήσεων που πτώχευσαν; Ποια μέτρα θα πάρει για να τηρηθεί η νομοθεσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην επιχείρηση "ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΕ";».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ