Παρασκευή 1 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΡΠΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ

ΑΠΟ ΤΑ «ΠΑΠΑΚΙΑ»: «Μεταξύ των προτάσεων που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι η αύξηση της τιμής για το σήμα τελών κυκλοφορίας των μοτοποδηλάτων με κυβισμό έως 300 κυβικά από τα 15 στα 50 ευρώ (αύξηση 230%)» (η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΣΤΟΝ «ΣΚΡΟΥΤΖ»: «Σε έξαρση της κερδοσκοπίας και μείωση της κατανάλωσης, που θα έχει αποτέλεσμα να "βουλιάξει" η κλυδωνιζόμενη αγορά, θα οδηγήσουν τα μέτρα "σοκ" - και ειδικά η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ - που επέλεξε η κυβέρνηση για να μειώσει τα ελλείμματα. "Είναι γεγονός ότι από την κατανάλωση θα αφαιρεθούν 2,6 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2006" ομολογούν τεχνοκράτες του υπουργείου Οικονομίας» (η εκτίμηση στο «ΒΗΜΑ»).

ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ... «"Το 60% - 65% των πόρων που διατίθενται για την καταπολέμηση της ανεργίας κατευθύνονται στους ειδικούς για την ανεργία και όχι στους ανέργους" σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (η είδηση στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΗΣ»: «Οπως δήλωσε μιλώντας προς την "Η" ο κ. Φίλιπ Γουάιτ, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης του Economist, μεταξύ 17 ευρωπαϊκών χωρών η Ελλάδα κατατάσσεται στην τελευταία θέση σε ό,τι αφορά την ευελιξία της αγοράς εργασίας και στο πόσο ανοιχτή είναι η οικονομία στο διεθνές εμπόριο» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ: «Το σόφισμα για την πλήρη υπεροχή του εθνικού Συντάγματος έναντι του Ευρωπαϊκού Δικαίου μοιάζει να ροκανίζει κατακτήσεις στις σχέσεις της χώρας με την Ευρώπη και να καλλιεργεί από επίσημα χείλη έναν άγονο και επικίνδυνο ευρωσκεπτικισμό, αν όχι αντιευρωπαϊσμό» (ο Θ. Γεωργακόπουλος στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ