Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψήφο στις ταξικές δυνάμεις

10 και 11 Απρίλη οι εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο

Να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό της στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιούνται στις 10-11 Απρίλη καλεί τους γιατρούς της πόλης η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών» (ΔΗΠΑΚ). «Καλούμε κάθε συνάδελφο που προβληματίζεται για τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, που θέλει να εναντιωθεί στην αντιλαϊκή πολιτική, που οραματίζεται ένα αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας, να συμπαραταχτεί με τη ΔΗΠΑΚ», αναφέρει στο κάλεσμά της η παράταξη, και συνεχίζει:

«Οι πλειοψηφίες των παρατάξεων του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, που πρόσκεινται στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΝ, δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των μισθωτών, των αυτοαπασχολουμένων, των ανέργων και νέων γιατρών, γιατί στηρίζουν τη βασική κατεύθυνση της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Είναι υπέρμαχοι της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της λογικής του ανταγωνισμού, της συνύπαρξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Εχουν συμφωνήσει με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που αντιμετωπίζουν την Υγεία, Πρόνοια και Ασφάλιση σαν πεδίο επενδύσεων, άρα και κερδοφορίας του κεφαλαίου».

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη ότι από αυτή την πολιτική μπορεί να ωφεληθεί η πλειοψηφία των γιατρών» σημειώνει η ΔΗΠΑΚ, τονίζοντας ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα πλαίσιο πάλης, που θα εμποδίζει την εφαρμογή αυτής της πολιτικής και θα φθάνει μέχρι την ακύρωση και την ανατροπή της. Θα βάζει τις βάσεις για ένα Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας, χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα».

«Για αυτό χρειάζεται να απορρίψουμε τους υποκριτικούς διαλόγους, να δημιουργήσουμε το ριζοσπαστικό πόλο στους γιατρούς. Να οργανώσουμε συντονισμένη δράση με το ταξικό συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο» καταλήγει το κάλεσμα της ΔΗΠΑΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ