Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εκφυλισμός και νοθεία

Οργιο παρατυπιών από τις δυνάμεις της συναίνεσης στο συνέδριο που ξεκινάει σήμερα

Με κύρια χαρακτηριστικά τις συνειδητά εκφυλιστικές και νόθες αντιδημοκρατικές διαδικασίες, αρχίζει σήμερα στις 4 το απόγευμα το ετήσιο τακτικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Την ευθύνη γι' αυτή την εικόνα του συνεδρίου φέρουν ακέραια οι συνδικαλιστές των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ (ΣΥΝ). Ακόμα και ο τόπος που επέλεξαν για τη διεξαγωγή της διαδικασίας, την πολυτελή αίθουσα του ΟΛΠ, σηματοδοτεί την απόσταση που τους χωρίζει από τους εργαζόμενους και την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.

Ειδικότερα, χτες συνεδρίασε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, υποτίθεται για να συζητήσει τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσης. Ομως, από τον πρόεδρο Π. Κυριακού, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, δεν έγινε καμία παρουσίαση, με αποτέλεσμα να μη γίνει τελικά και καμία κουβέντα! Αντίθετα, εκεί που η πλειοψηφία ανάλωσε την προσοχή της ήταν να εγκρίνει τη συμμετοχή δεκάδων νόθων αντιπροσώπων στο συνέδριο, προκειμένου διασφαλίσει αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της πολιτικής της ΝΔ και της εργοδοσίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα στο «σώμα» του συνεδρίου θα συμμετέχουν αντιπρόσωποι από 7 ναυτεργατικά σωματεία εκλεγμένοι με το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα. Επίσης θα συμμετέχουν αντιπρόσωποι από τα σωματεία των εργοστασίων ΙΟΝ και ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, τα οποία είναι εκπρόθεσμα, το σωματείο φορτοεκφορτωτών ο «ΠΟΝΤΟΣ» που δεν έχει καταθέσει παραστατικά, το σωματείο Θερμαστών Ξηράς και Ηλεκτροτεχνιτών, όπου στις εκλογές του ψηφίζουν και συνταξιούχοι! Εφτασαν να εγκρίνουν τη συμμετοχή ακόμα και αντιπροσώπου, που προέρχεται από το Σωματείο Καπνού «ΣΜΥΡΝΗ» με... 9 ψηφίσαντες, ο οποίος είναι συνταξιούχος από το 2003!

Οσο για τις διαδικασίες του συνεδρίου, αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι ο συνολικός χρόνος που έχει δοθεί για ομιλίες από τους συνέδρους είναι λιγότερος από 2 ώρες(!) αφού, τη δεύτερη μέρα της διαδικασίας θα γίνει ημερίδα με θέμα την «αποβιομηχάνιση», όπου θα συμμετέχουν και φορείς του Πειραιά.

Η Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΔΕΣΚ), συσπειρωμένη στις γραμμές του ΠΑΜΕ, στη διακήρυξη που εξέδωσε ξεκαθαρίζει στους εργαζόμενους τη σημασία που θα έχει για τους αγώνες τους για την απόκρουση αυτής της πολιτικής, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, το να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που πλειοψηφούν σε ΓΣΕΕ, ΕΚΠ, ΠΝΟ, οι οποίες -όπως σημειώνει- έχουν υποταχθεί πλήρως στην αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ΔΕΣΚ καταθέτοντας στους εργαζόμενους το διεκδικητικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους, τους καλεί να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στις γραμμές του ΠΑΜΕ και να συγκρουστούν με την κυρίαρχη πολιτική. «Η απεργία της 1ης Μάη - υπογραμμίζει - να είναι προπομπός για τις μεγάλες ταξικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος». Τους καλεί να συμβάλουν στη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης «για τη διεκδίκηση βαθιών ριζικών αλλαγών στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, προς όφελος της εργατικής λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ